NM 11 MA3 - Garm Havrestout - Øyvind Gulbrandsen (Kolsås)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Garm Havrestout


Hovedklasse: 4. Mørk ale
Øltype: 4.J. Oatmeal stout
OG: 1061
FG: 1019
Beregnet bitter: 47 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 26 l
Sluttvolum:  22 l

Malt & sukker
4000 gram maris otter pale malt
750 gram havreflak

300 gram roasted barley
200 gram svartmalt
100 gram sjokolademalt
100 gram carapils
130 gram krystallmalt 150 EBC
100 gram mørk krystallmalt, 400 EBC

Meskeskjema
60 min 65,5 °C
skylling med vann på 78 °C

Humle
45 gram Target  blomst 10.2 %-alfa 60 min
25 gram Fuggles blomst  6.7 %-alfa 15 min

20 gram Fuggles blomst  6.7 %-alfa  0 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1968 Flytende

Kommentar til gjær: 1 pakke i 2 liter starter

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring:    14 dager på 20 °C


Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 17.11.2010
Tappedato:  02.12.2010
 
Tilbake
Topp