NM i flaskekonkurranse 2020

I går var siste mulighet for å levere inn øl til NM, så nå er alle ølene som skal delta enten mottatt eller på veg i Posten. Vi som brukte dagen til dugnad i Drammensveien fikk også benyttet anledningen til å møte flere hyggeligere hjemmebryggere som var innom for å levere ølene sine.

Det ser ut som antallet deltagere går litt ned i år, men det er også mange nye deltagere.

Vi som håndterer pakkene er glad for at de fleste har blitt flinkere til å pakke inn ølene sine på en måte som både beskytter dem, gjør det enkelt å pakke ut og resirkulere emballasjen (eller sagt på en annen måte, bruker bleier til å pakke inn, ikke bruker teip på pakkene og sender i en passende pappeske).

Ganske mange sender inn bokser, selv om flasker fortsatt dominerer. Vi har hatt lite problemer med boksene, men det er viktig at de pakkes inn skikkelig. En deltager fikk dessverre to øl diskvalifisert og forårsaket en del søl på lageret etter å ha pakket inn bokser for dårlig:
A.jpg B.jpg C.jpg
 
Og en liten ting til:
Hvis du sender inn øl NM i Posten du registrere sporingsnummeret. Har du ikke gjort det enda, gå til Norsk hjemmebryggerforening – konkurransesystem og trykk på etikett/sporingsnummer.

Posten leverer pakkelappen en til to dager etter at pakkene er tilgjengelig for henting. Dersom du ikke registrerer pakkenummeret vet vi ikke at pakka er på veg og vi rekker ikke å hente den i tide. Dersom du ikke har registrert pakkenummeret og vi ikke har fått pakkelapp på mandag, vil ølet ditt bli diskvalifisert på grunn av for sen levering.
 
Er det satt en dato for når ølene skal bedømmes, og når vi eventulet får resultatene?
 
Når vi registrerer øl og henter pakker, bruker vi et grensesnitt som ser slik ut:
upload_2020-3-1_15-1-23.png

De ølene merket "Ingen sporingsinformasjon" er øl som enten leveres direkte, som aldri blir levert inn eller som sendes med posten uten at sporingsnummer er registrert. Når fristen nå har gått ut, er det fleste av dem øl som ikke kommer til å bli levert, men vi kan ikke vite hvilke av dem som måtte befinne seg i ei forsinket pakke.

Hvis, for eksempel, det øverste ølet blir forsinket vet vi at det er på veg. Vi kan følge pakka og kanskje utsette en flight med pilsnerdømming for å sikre at det blir med, eller i verste fall la ølet gå direkte til klassefinalen. Dersom det andre ølet ikke dukker opp, så antar vi at det aldri kommer.

Derfor må pakkenummer registreres.
 
  • Like
Reaksjoner: JoW
Her er en liten statusrapport fra logistikksentralen (stallen, boden...) i dag. Arne skuer utover mottakshylla, der vi pakker ut, sorterer og registrerer øl. Så har vi alle bidragene, som i dag måtte letes gjennom på jakt etter ei feilplassert flaske.

Bl.jpg Al.jpg
 
Her er en liten statusrapport fra logistikksentralen (stallen, boden...) i dag. Arne skuer utover mottakshylla, der vi pakker ut, sorterer og registrerer øl. Så har vi alle bidragene, som i dag måtte letes gjennom på jakt etter ei feilplassert flaske.

Vis vedlegget 43726 Vis vedlegget 43727

Tusen takk for en fantastisk innsats fra dere begge!!! (tror du må gi Arne en øl snart, han ser veldig tørst ut)
 
Premieutdelinga for NM var planlagt til landsmøtet. Dette utgår nå, og det er uklart hvordan premieutdelinga blir organisert.

Vi håper at bedømminga kan gjennomføres uten å bli påvirket av covid-19, men vi er ikke sikre. Beskjeden jeg har fått er at de første flightene dømmes i dag, mens det meste gjøres til uka. Hvilke restriksjoner som gjelder da, er ikke godt å vite.
 
Vil anta at denne dømminga ville ha samlet "en del mennesker en del ganger". Med tanke på hvor uviktig brygging (heldigvis) er, er det jo ikke annet enn riktig handlet å kansellere disse samlingene slik situasjonen er nå.
 
Står innleverte bidrag på kjøl?

Standardsvaret: (første gang gitt i forbindelse med NM 2017) (denne gang i en forkortet, smittevennlig, versjon)

«Dette finnes det et meget omfattende regelverk for i "Dommerinstruks for konkurransedømming av øl. For øldommere sertifisert av Norbrygg."

Regelverket stiller krav til temperatur og hvile i forkant av smakingen, og at man bla. sikrer seg at ikke de siste ølene blir varmere mens de venter på bedømming.

Temperatur er med i organiseringen og planleggingen frem til selve smakingen starter, og det er derfor hovedsaklig ansvaret til de som organiserer smakingen og ikke den enkelte dommer.

Jeg tror ikke dere skal legge til grunn at noen av organisatorene vil gjøre dette på noen annen måte enn dere ville gjort det selv.»
 
Tilbake
Topp