1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Noen bluetootheksperter her? (Tilt hydrometer i ståltank)

En tråd i 'DIY' startet av beefeater, 11 Jan 2018.

 1. beefeater

  beefeater
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Hei!

  Skuffelsen var påtakelig da jeg prøvde min nyinnkjøpte Tilt i gjæringskaret mitt som er et 30-liters bryggerifat (kinavarianten fra Brygging.no) med et noe modifisert lokk.

  Selvfølgelig kommer ikke bluetoothsignalet ut fra stålfatet når lokket settes på. Har prøvd med nyere Iphone og Ipad liggende oppå tanken og i forskjellige avstander og vinkler rundt omkring den. Ingen kontakt. Tilts egen faq og et par andre treff på internett sier at det skal funke i stålkar men ikke altså i mitt.

  Jeg begynte å lete etter løsninger. Har kjøpt en Raspberry Pi (Zero W) og lagt inn TiltPi på den. Det fungerte også utmerket helt til jeg satte lokket på tanken, så takket også den for seg.

  Googlet litt og fant ut at å modifisere denne for bedre antenne ligger langt over mine loddeskills.

  Men så kom jeg på at det går an å få wifisignalet fra et goprokamera opp fra under vann ved å bruke en coaxkabel som er strippet for skjerming et visst antall cm (avhengig av frekvens) i hver ende og tape disse endene til hhv utsiden av goprohuset og til enheten på overflaten som skal motta.
  Slik: http://paulillsley.com/GoPro_Underwater_Wi-Fi_Cable_Setup/

  Noen som har trua på at dette kan fungere med Tilt sine bluetoothsignaler? Frekvensen er visst den samme men sendeeffekten er nok sikkert mye svakere. Kan jo heller ikke tape kabelen til Tilten men kan føre enden inn gjennom lokket og tape den andre enden til Raspberryen.

  Kommer nok til å prøve men hadde vært bra hvis noen med kunnskap om teknologien hadde trua på at det vil funke :)

  beefeater
   
 2. Miguel

  Miguel
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Hamar
  Jeg leser om folk som har sine i koniske som er inni kjøleskap/frysere, og det fungerer. Jeg ville sende de en mail, kanskje det er noe galt med din?
   
 3. beefeater

  beefeater
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Ja det skal jeg prøve!
  Kan jo være at batteriet er i ferd med å ta kvelden og sendeeffekten er lav selv om den er helt ny. Hvis den har vært oppbevart i feil vinkel har den kanskje stått på i månedsvis på et lager..
   
 4. gustavf

  gustavf
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  En "passiv repeater" kan nok fungere; ei antenne inne i gjæringskaret koblet til ei antenne på utsida. Ei antenne er i sin enkleste form en kabel som er 1/4 bølgelengde, og det tilsvarer like over 3 cm for 2,4 GHz. Så enten en enkel ledning på 6 cm som stikkes inn ved siden av gjærlåsen eller en koaksialkabel der du stripper av 3 cm. Dette fungerer nok best om hullet er lite, så lokket fungerer som et jordplan for antenna. Kabelen må ikke komme i kontakt med metall.

  Alternativt et koaksialkabel der du stripper 3 cm i hver ende og stikker den ene enden inn. Her vil det fungere litt bedre med 1/2 bølgelengde (du har ikke noe jordplan, sånn i bunn og grunn, men antenneteori finnes det bedre nettsider for enn norbrygg.no), altså 6 cm i hver ende.
   
 5. bergie

  bergie
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Jeg plundret også med kombinasjonen Tilt Hydrometer og Tilt App på telefonen (Android).
  Jeg har et plastkar inne i et kjøleskap.
  Jeg ble anbefalt å laste ned appen Beacon. Den søker etter bluetooth-sendere i nærheten. Forteller litt om signalstyrke og avstand.
  Du kan også lese ut SG (Minor) og Temp (Major) med denne.
  Vet ikke om denne appen finnes for Iphone, men dersom den eller noe tilsvarende finnes, kan det være en ide å se hva den sier om signalstyrke etc?
   
 6. beefeater

  beefeater
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Takk for tipsene!
  Må nok lese meg litt opp på antenneteori. "Passive repeater" var et bra begrep å begynne å søke på informasjon om!
  Og kjekt å vite at det går an å bruke andre programmer for å lese ut data fra tilten!
  Prøvde en slik app nå men heller ikke den fikk inn noe.

  Får desverre alt for god tid da tilten befinner seg i gjæringsfatet sammen med en øl som fortsatt er i sitt første døgn med gjæring.
  Får ikke ut tilten fra fatet uten først å tømme det for øl og snu det på hodet er jeg redd..
  Så når dette ølet er ferdig bør jeg ha en løsning eller to klar for testing!
  Rapporterer om jeg får det til!
   
 7. Vinnes Ølet

  Vinnes Ølet
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Jeg gjærer på et slikt stålfat, sliter en del med å få kontakt med tilten men går stort sett greit med litt tålmodighet. Jeg har den første versjonen som skal være dårligere enn den nye. Sleit veldig med å få kontakt med den første gangen, dette pga. for dårlig batteri, sikkert fordi den hadde blitt lagret horisontalt og svekket batteriet. Med friskt batteri holder den i et par mnd. før en må skifte batteri, ca. 5 brygg. (gammel versjon) har kjøpt meg en enkel batteritester slik at jeg slipper og irritere meg over dårlig kontakt. Ellers så er den helt super 20170616_141939.jpg
   
 8. beefeater

  beefeater
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Så ut som et veldig flott gjæringskar det der!
  Ser også ut som at den er basert på et 50 liters fat i samme stil som det jeg har så funker det der burde det funke i min!

  Marcus Owens fra Tilt mener også at det skal fungere.
  Skrev til dem om problemet mitt og fikk umiddelbart svar.
  Han mistenkte at min Tilt hadde en feil med bluetoothsenderen og sender meg en ny for å teste!
  Fantastisk kundeservice!!:)

  Takk til Miguel for tips om å kontakte dem, jeg var jo i utgangspunktet litt skeptisk til om dette ville gå så jeg hadde nok ikke ellers kommet til å skrive og "klage"!
   
  Vinnes Ølet liker dette.
 9. beefeater

  beefeater
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Vinnes Ølet: Hvor kjøper du batterier?
   
 10. Vinnes Ølet

  Vinnes Ølet
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  De har jeg kjøpt på Biltema og Jula, kurant batteri så det bør være lett å få tak i. Flott å høre at det ordner seg, tommel opp for kundeservicen.
   
 11. Jørgen O

  Jørgen O
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oslo
  De har til og med denne batteritypen på min lokale Prix.
   

Del denne siden