Hei.
Er det noen grunn til at man bør skylle i 2 omganger eller flere, hvis man har plass til alt skyllevannet i meskekaret og derved klarer seg med 1 skylling etter første uttapping?
Har ved mine 2 all grain kjørt partiskylling etter prinsippet: tøm vørter, tilsett nær kokende vann for å oppnå 76-78 °C i mesken,rør godt, vent 20 min og tapp ut. Tilsett nytt vann med temp 78 °C, rør godt, vent 20 min og tapp ut.
Med 34 liters kjøleboks har jeg vel mulighet til å tilsette alt skyllevannet i en omgang, og tenkte det var litt arbeidsbesparende hvis det ikke har noe å si for effektiviteten.
Noen som vet?
Er det noen grunn til at man bør skylle i 2 omganger eller flere, hvis man har plass til alt skyllevannet i meskekaret og derved klarer seg med 1 skylling etter første uttapping?
Har ved mine 2 all grain kjørt partiskylling etter prinsippet: tøm vørter, tilsett nær kokende vann for å oppnå 76-78 °C i mesken,rør godt, vent 20 min og tapp ut. Tilsett nytt vann med temp 78 °C, rør godt, vent 20 min og tapp ut.
Med 34 liters kjøleboks har jeg vel mulighet til å tilsette alt skyllevannet i en omgang, og tenkte det var litt arbeidsbesparende hvis det ikke har noe å si for effektiviteten.
Noen som vet?