Hei
Brygg nr 2 nærmer seg flasking, og i den forbindelse har jeg noen spørsmål jeg trenger hjelp til:
Gjæringspannet har stått 10 dager i kjelleren pga. mulighet til å holde stabil temp på 19 °C, og må flyttes opp til kjøkkenbenken før omstikking til kar med sukkerlake og påfølgende flasking.
Hvor lang tid bør jeg beregne før bunnfallet har "satt" seg igjen etter å ha flyttet på karet? Jeg regner med at gjærlåsen vil suge inn luft når jeg flytter spannet og etter å ha brukt noen dager til å lese på forumet har dere smittet meg med infeksjonsangst ;D Jeg kunne da tenkt med å stikke om så fort som mulig sånn for sikkerhets skyld.
Har også lest noen tips her om å suge igang heverten ved å bruke gjærlås som munnstykke og/eller legge en desinfiserende våtserviett over tuten. Er dette godt nok?
Krana jeg monterte i "tappe-spannet" var selvfølgelig lekk, så da må det bli hevert med påmontert flaskefyller.
Og heeeelt tilslutt: Det er snakk om et Saaz-humlet sommerbrygg som skal være "forfriskende karbonert". Vil 6 gr sukker pr liter gi en karbonering som tilsvarer det butikkølet som selges med "sommer" merkelapp? (For ordens skyld OG 1046-FG 1010)
Brygg nr 2 nærmer seg flasking, og i den forbindelse har jeg noen spørsmål jeg trenger hjelp til:
Gjæringspannet har stått 10 dager i kjelleren pga. mulighet til å holde stabil temp på 19 °C, og må flyttes opp til kjøkkenbenken før omstikking til kar med sukkerlake og påfølgende flasking.
Hvor lang tid bør jeg beregne før bunnfallet har "satt" seg igjen etter å ha flyttet på karet? Jeg regner med at gjærlåsen vil suge inn luft når jeg flytter spannet og etter å ha brukt noen dager til å lese på forumet har dere smittet meg med infeksjonsangst ;D Jeg kunne da tenkt med å stikke om så fort som mulig sånn for sikkerhets skyld.
Har også lest noen tips her om å suge igang heverten ved å bruke gjærlås som munnstykke og/eller legge en desinfiserende våtserviett over tuten. Er dette godt nok?
Krana jeg monterte i "tappe-spannet" var selvfølgelig lekk, så da må det bli hevert med påmontert flaskefyller.
Og heeeelt tilslutt: Det er snakk om et Saaz-humlet sommerbrygg som skal være "forfriskende karbonert". Vil 6 gr sukker pr liter gi en karbonering som tilsvarer det butikkølet som selges med "sommer" merkelapp? (For ordens skyld OG 1046-FG 1010)