Marius K.
Norbrygg-medlem
Hei!
Marius heter jeg, og jeg er i gang med å lese meg opp på hjemmebrygging, og merker iveren er stor etter å komme i gang! Jeg har enda ikke fått kjøpt meg utstyr, men det er nært forestående. Jeg bor i Bergen og vet vestbrygg har noen startpakker inne som jeg tenker teste ut.
I første omgang lurer jeg på:
- Vestbrygg har et kjelesett med en kjele på 36L. Hvordan fungerer det på en komfyr med en vanlig induksjonstopp? Går det greit å varme opp, eller blir den overdimensjonert i forhold til en vanlig komfyr? Hva med en 30L? Jeg tenkte å starte med små batcher til jeg får litt sving på sakene, men tenkte det kunne være greit med en litt større kjele sånn at jeg kan kjøre større batcher etterhvert uten å måtte investere i nytt ustyr.
- Videre lurer jeg på hva som er forskjellen på ekstraktbrygging og ekstraktbrygging hvor man også tilsetter spesialmalt, og hvilke fordeler gir sistnevnte metode i forhold til kun ekstrakt? Bør jeg starte kun med ekstraktbrygging og gå gradene, eller kan jeg gå rett på ekstrakt med spesialmalt, eller allgrain?
- Når øllet står til gjæring, lukter det mye? Jeg har en liten leilighet og har ikke mulighet til å sette øllet til gjæring andre steder enn i leiligheten. Kunne hatt det på loftet, men mistenker at det blir for kalt. Vil det lukte mye, eller er det til å leve med i de ukene det skal stå?
Det kommer sikkert til å dukke opp mange spørsmål underveis, men tenkte jeg skulle fyre av disse i første omgang!
Takk for svar!
Mvh,
Marius
Marius heter jeg, og jeg er i gang med å lese meg opp på hjemmebrygging, og merker iveren er stor etter å komme i gang! Jeg har enda ikke fått kjøpt meg utstyr, men det er nært forestående. Jeg bor i Bergen og vet vestbrygg har noen startpakker inne som jeg tenker teste ut.
I første omgang lurer jeg på:
- Vestbrygg har et kjelesett med en kjele på 36L. Hvordan fungerer det på en komfyr med en vanlig induksjonstopp? Går det greit å varme opp, eller blir den overdimensjonert i forhold til en vanlig komfyr? Hva med en 30L? Jeg tenkte å starte med små batcher til jeg får litt sving på sakene, men tenkte det kunne være greit med en litt større kjele sånn at jeg kan kjøre større batcher etterhvert uten å måtte investere i nytt ustyr.
- Videre lurer jeg på hva som er forskjellen på ekstraktbrygging og ekstraktbrygging hvor man også tilsetter spesialmalt, og hvilke fordeler gir sistnevnte metode i forhold til kun ekstrakt? Bør jeg starte kun med ekstraktbrygging og gå gradene, eller kan jeg gå rett på ekstrakt med spesialmalt, eller allgrain?
- Når øllet står til gjæring, lukter det mye? Jeg har en liten leilighet og har ikke mulighet til å sette øllet til gjæring andre steder enn i leiligheten. Kunne hatt det på loftet, men mistenker at det blir for kalt. Vil det lukte mye, eller er det til å leve med i de ukene det skal stå?
Det kommer sikkert til å dukke opp mange spørsmål underveis, men tenkte jeg skulle fyre av disse i første omgang!
Takk for svar!
Mvh,
Marius