Noen spørsmål om brygging av surøl

Hei!
Jeg har en surøl stående til sekundærgjæring nå. Det er et forsøk på Gahrs Brambozen, som stod til slutt i artikkelen om surøl.
1. Da jeg hadde oppi bærene og Belgias sourmix startet gjæringen ganske kraftig igjen, og jeg måtte tappe ut litt øl for å få litt plass i toppen av karet. Nå har det roet seg, og jeg lurer på om det da kan få stå i 6 mnd med ca 2 liters tomrom over ølet, eller vil det da bli oksidert?

2. Jeg hadde ikke eik for hånden da jeg stakk om, så jeg tenkte å tilsette 30 gram eiketerninger nå. Am, med. toast. Kan jeg bare slenge de oppi, eller bør de kokes eller lignende først for å drepe evt bakterier?

3. Slik jeg forstod det i oppskriften skulle ølet stå på bær i 6 mnd, for så å stikkes om og stå 6 mnd til før flasking. Kunne jeg bare ha flasket det med en gang etter de 6 mnd på bær? Eller vil ettergjæringen forgå bedre på dunk?
 
Kan anbefale en surmesk for de som har god kontroll på bryggingen sin. Sipper et surøl i går, etter kun to uker.
 
Ølet ditt kan fint stå 6 måneder på bærene. Eiketerningene kan du la ligge i alkohol et par uker for å få vekk den skarpe smaken, og så tilsette dem. Jeg bruker en blanding av øl og cognac. Jeg tror ikke Gahr skriver at du trenger å stikke om. Bruker du Betterbottle med DryTap?
 
Tilbake
Topp