Hei!
Jeg har en surøl stående til sekundærgjæring nå. Det er et forsøk på Gahrs Brambozen, som stod til slutt i artikkelen om surøl.
1. Da jeg hadde oppi bærene og Belgias sourmix startet gjæringen ganske kraftig igjen, og jeg måtte tappe ut litt øl for å få litt plass i toppen av karet. Nå har det roet seg, og jeg lurer på om det da kan få stå i 6 mnd med ca 2 liters tomrom over ølet, eller vil det da bli oksidert?
2. Jeg hadde ikke eik for hånden da jeg stakk om, så jeg tenkte å tilsette 30 gram eiketerninger nå. Am, med. toast. Kan jeg bare slenge de oppi, eller bør de kokes eller lignende først for å drepe evt bakterier?
3. Slik jeg forstod det i oppskriften skulle ølet stå på bær i 6 mnd, for så å stikkes om og stå 6 mnd til før flasking. Kunne jeg bare ha flasket det med en gang etter de 6 mnd på bær? Eller vil ettergjæringen forgå bedre på dunk?
Jeg har en surøl stående til sekundærgjæring nå. Det er et forsøk på Gahrs Brambozen, som stod til slutt i artikkelen om surøl.
1. Da jeg hadde oppi bærene og Belgias sourmix startet gjæringen ganske kraftig igjen, og jeg måtte tappe ut litt øl for å få litt plass i toppen av karet. Nå har det roet seg, og jeg lurer på om det da kan få stå i 6 mnd med ca 2 liters tomrom over ølet, eller vil det da bli oksidert?
2. Jeg hadde ikke eik for hånden da jeg stakk om, så jeg tenkte å tilsette 30 gram eiketerninger nå. Am, med. toast. Kan jeg bare slenge de oppi, eller bør de kokes eller lignende først for å drepe evt bakterier?
3. Slik jeg forstod det i oppskriften skulle ølet stå på bær i 6 mnd, for så å stikkes om og stå 6 mnd til før flasking. Kunne jeg bare ha flasket det med en gang etter de 6 mnd på bær? Eller vil ettergjæringen forgå bedre på dunk?