Hei. Jeg hadde litt humle til overs etter høstens bryggerier, og tenkte jeg skulle bruke det i en øl. Men ettersom at jeg ikke er så bevandret innen brygging så regner jeg med at det er noen kloke hoder på dette forumet som har tanker/ideer. Målet er en bruktig IPA, uten alt for sterk bitterettersmak.
Batch størrelse 25 liter
Estimert OG 1,068-70
Malt:
5,7 kg Maris Otter pale
0,25 kg Pale crystal
0,25 kg crystal
Humling
15 gram, East Kent Goldings 30 min 6,4%
15 gram, Columbus 30 min 15,9%
15 gram, Cascade 30 min 7,4 %
15 gram Chinook 30 min 12,4%
15 gram, East Kent Goldings 15 min
15 gram, Columbus 15 min
15 gram, Cascade 15 min
15 gram Chinook 15 min
15 gram, East Kent Goldings 0 min
15 gram, Columbus 0 min
15 gram, Cascade 0 min
15 gram Chinook 0 min
Tørrhumling
15 gram, East Kent Goldings
15 gram, Columbus
15 gram, Cascade
15 gram Chinook
Gjær
safale US-05
Ellers så har jeg da igjen
25 gram cascade
10 gram chinook
15 gram East Kent Goldings
Lurer på om jeg bare skal hive disse oppi sammen med tørrhumlingen, eller om det vil bli for mye?
Ellers så har jeg 30 gram Hallertau Perle som jeg lurer på hva jeg skal gjøre med, har liten erfaring med denne, da jeg kun har brukt den til ferdige oppskrifter. Vil den passe inn i smakene?
Batch størrelse 25 liter
Estimert OG 1,068-70
Malt:
5,7 kg Maris Otter pale
0,25 kg Pale crystal
0,25 kg crystal
Humling
15 gram, East Kent Goldings 30 min 6,4%
15 gram, Columbus 30 min 15,9%
15 gram, Cascade 30 min 7,4 %
15 gram Chinook 30 min 12,4%
15 gram, East Kent Goldings 15 min
15 gram, Columbus 15 min
15 gram, Cascade 15 min
15 gram Chinook 15 min
15 gram, East Kent Goldings 0 min
15 gram, Columbus 0 min
15 gram, Cascade 0 min
15 gram Chinook 0 min
Tørrhumling
15 gram, East Kent Goldings
15 gram, Columbus
15 gram, Cascade
15 gram Chinook
Gjær
safale US-05
Ellers så har jeg da igjen
25 gram cascade
10 gram chinook
15 gram East Kent Goldings
Lurer på om jeg bare skal hive disse oppi sammen med tørrhumlingen, eller om det vil bli for mye?
Ellers så har jeg 30 gram Hallertau Perle som jeg lurer på hva jeg skal gjøre med, har liten erfaring med denne, da jeg kun har brukt den til ferdige oppskrifter. Vil den passe inn i smakene?