Nøgne Ø God JUL

Heisann..
fersk hjemmebrygger her.
Gikk til innkjøp av nøgne ø God jul allgrain sett. men fikk ikke med oppskrift. står bare når humlene skal tilsettes.
Er det noen her inne som har enn fullverdig oppskrift på dette settet ?
takker for svar!
 
Jeg tror det er denne de kjører iår
med eikechips
 

Vedlegg

  • N_God_Jul_08_Brewsheet_25L.pdf
    221,4 KB · Sett: 329
Her er min oppskrift jeg fikkk med fra byggselv i høst.
Lot eikechipsen trekke i Jack Daniels før den gikk i ølet.
Blei knall
 

Vedlegg

  • Nøgne Ø God Jul.pdf
    81,3 KB · Sett: 314
Ai ai.
Ser ønsket kokevolum blir på 31 liter. Akurat litt for mye for mitt 30 liters kokekar.
Meske i karet skal jeg klare, men koking blir vrient, går akurat med kokevolum på 28L.
Kan jeg dele vørteren og å en del på brygg kjele og koke resten på komfyren? Dele humleskjema opp og selvsagt. For så å blande alt sammen igjen i gjæringskar før (etter?) Kjøling?
 
Ja det kan du. Et annet alternativ er å tilsette kokende vann etterhvert som det minker i kokekaret.
Du kan da ende opp med samme volum som ved kokestart.
Har gjort det på begge måter men å bruke en kjele er enklere mht tid, humling på rett tid samt at du da ikke må forsyve koketiden pga opptatt kjøler.
 
Det gikk med en flaske.
Kjøpte en helflaske på polet.
Fant fram ett syltetøyglass som best mulig rommet eike chipsen.
La i chipsen og fylte opp med Jack D. Synes å huske att flaska fortsatt var
litt over halvfull. Syltetøyglasset ble satt bort en uke og resten av flaske
blei drukket opp :)
Etter en uke, tror jeg det var helte jeg Jack D. over i ett annet glass og
eikespona, som nå var gjennomtrukket i ølkaret.
Jack D. som hadde trukket i eikespon ble så drukket opp. Smakte sterkt av
eikespona.

Du lurer kanskje på om det holder med en halvflaske?
Det tror jeg at det gjør......
 
Det gikk med en flaske.
Kjøpte en helflaske på polet.
Fant fram ett syltetøyglass som best mulig rommet eike chipsen.
La i chipsen og fylte opp med Jack D. Synes å huske att flaska fortsatt var
litt over halvfull. Syltetøyglasset ble satt bort en uke og resten av flaske
blei drukket opp :)
Etter en uke, tror jeg det var helte jeg Jack D. over i ett annet glass og
eikespona, som nå var gjennomtrukket i ølkaret.
Jack D. som hadde trukket i eikespon ble så drukket opp. Smakte sterkt av
eikespona.

Du lurer kanskje på om det holder med en halvflaske?
Det tror jeg at det gjør......

Takker så mye!

Fint å få litt innputt før egne erfaringer gjøres:)
 
Her er min oppskrift jeg fikkk med fra byggselv i høst.
Lot eikechipsen trekke i Jack Daniels før den gikk i ølet.
Blei knall
7% peated malt OG 100g eikechips er ganske heftig. Noen som kan si hvordan denne smakte?
 
7% peated er perfekt
faktisk litt for lite når jula ringer inn, men da er den vanligvis overkarbonert uansett

fatlagring har jeg ennå tilgode, kanskje neste år
 
Hei, låner tråden litt...
lagde denne for noen uker siden. Hadde feil på temp måler, så jeg mesket på et par grader under det som var oppskriften. Fikk en OG på 1.074 (skulle vært 1.080). FG ble 1.005, (skulle ha vært 1.023-1.027) Jeg regnet med at denne ble i det tørreste laget, noe en smaksprøve etter karboneringen bekreftet. Det smakte heller ikke godt på noen måte...Kan det at jeg fikk så lite restsødme ha ødelagt hele smaken i dette ølet?

Kan jeg håpe på at lagring mot jul vil gi bedre smak?

Jeg lurer også på er om noen av dere som har satt samme settet, merket en fjøslignende lukt av maltet når posen ble åpnet? (kjøpte settet fra Bryggselv) er det muligens maltsammensetningen som gir denne lukta? Synes smaksprøven også smakte litt "fjøs"....


Er relativt fersk som hjemmebrygger så håper på tilbakemeldinger fra et kjempeforum:)
 
Tilbake
Topp