En uke er veldig lenge uten aktivitet. Ja, tilsett gjerne ny gjær - for denne batchen har egentlig allerede passert terskelen der det er rom for å begynne å bli litt desperat. Ellers, det er relevant å vite litt mer:
* Hvilken gjær brukte du og hvilken temperatur står/stod vørteren på?
* Du er sikker på at du ikke har hatt i gjær før ølet var skikkelig avkjølt (i hvert fall under 30C)?
* har du luftet ølet godt nok og fått inn oksygen i det? Dog skulle nå det ha kommet litt i gang innen nå selv uten lufting.
* Jeg formoder at du ikke bare har et utett lokk, siden det høres ut som du har visuelt sjekket og konstatert at det ikke ser ut som det gjærer heller.
Om du pitcher enda en pakke gjær, velg gjerne en som du har fatt via en annen kanal, slik at du minimaliserer å pitche enda en pakke gjær som kan ha vært ødelagt under transport eller lagring eller noe slikt.
Merk at om ikke gjæringen kommer igang, så vil du etterhvert se villgjær-aktivitet i vørter. Det trenger ikke nødvendigvis å gi seg utslag i gjærlåsen. Det er i så fall ikke noe godt tegn.