1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Ny brygger fra saltdal

En tråd i 'Salten Bryggerlag' startet av Nygård80, 2 Sep 2016.

  1. Nygård80

    Nygård80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fauske
    Har nettop invistert i et komplett grainfather sett og ser fram til første bryggedag. Kom gjerne med tips til en førstegangsbrygger
     
  2. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    VELKOMMEN !! :)
    Mitt beste tips er å brygge sammen med noen som har gjort det før.
    Det beste tipset for å bli en 'brygger', er å brygge alene :)
    Du finner ut av det uansett
     
  3. UltimoHombre

    UltimoHombre
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Velkommen i "gjengen"!

    Bare brygg, gjør feil, gjør riktig, lær underveis. Og for Guds skyld: bruk forumet for alt det er verdt! Søk, les, still spørsmål!

    There will be beer.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  4. Christerminator

    Christerminator
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bergen
    Jeg tok et bryggekurs før jeg satt første brygget tidligere i år. Vil absolutt anbefale hvis det er tilgjengelig, men nå er ikke Fauske akkurat verdens navle Ellers er mitt råd å sette av mer tid enn du trenger, og tenk gjennom hele prosessen før du setter i gang så du hele tiden vet hva som er neste steget.
     
  5. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Du trenger ei god bok eller flere. På norsk: Håndbok i ølbrygging av Gustav Foseid. Den er ikke skremmende tjukk, men inneholder det meste av det du trenger å vite. Og så er den skrevet sånn at du slipper å lure på hva som er ment. (Kan bestilles her). På engelsk er ølbryggerbibelen John Palmers How to Brew. Den inneholder mye, og selv om den er noen år gammel, er den særdeles nyttig. Så finner du etter hvert ut at noe av det som står der er diskutabelt eller foreldet. Den finnes på nettet, også, i den første utgaven, som er enda noen år eldre.

    Også kommer du etter hvert til bruke kalkulatorer. Her er en kjempefin samling av nyttige sånne: http://www.brewersfriend.com/stats/
     
  6. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det første eg vil anbefale deg er å brygge ofte. Det neste er å få temperatur kontroll på gjæring. Det er det som gjer forskjellen på greit øl og godt øl


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    RuLu liker dette.
  7. Bjørnar E

    Bjørnar E
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sørfoll
    Velkommen til en bra hobby
     
  8. Nygård80

    Nygård80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fauske
    Da er første brygget på gjæring. En citrus pale ale som skal flaskes over hælga
     
  9. Nygård80

    Nygård80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fauske
    [​IMG]
    Smakte meget bra.

    Sent fra min SM-G935F via Tapatalk
     
    Mc. liker dette.
  10. Bjørnar E

    Bjørnar E
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sørfoll
    Og nu er vel du vel kommet til hva øl kan være
     
    Nygård80 liker dette.

Del denne siden