Hei, jeg og en kompis skal brygge for første gang og har et par spørsmål ang. mesking og modning:
Ølet vi skal brygge (Wienerøl) krever to forskjellige meske temperaturer, 55 og 68 grader. Cirka hvor mye varmere enn disse tempraturene må vannet vi tilsetter mesken være for å oppnå riktige temperaturer??
Og det siste spørsmålet går på lagring/modning. Vi har tenkt å lagre på corneliusfat etter gjæring, men bør vi vente med å tilsette co2 for karbonisering til etter modning er ferdig eller kan vi modne ølet ferdig karbonisert?? Har dette noe å si?
Mvh
Frode
Ølet vi skal brygge (Wienerøl) krever to forskjellige meske temperaturer, 55 og 68 grader. Cirka hvor mye varmere enn disse tempraturene må vannet vi tilsetter mesken være for å oppnå riktige temperaturer??
Og det siste spørsmålet går på lagring/modning. Vi har tenkt å lagre på corneliusfat etter gjæring, men bør vi vente med å tilsette co2 for karbonisering til etter modning er ferdig eller kan vi modne ølet ferdig karbonisert?? Har dette noe å si?
Mvh
Frode