Som Daniel Bråthen skrev så hjelper temperaturøkningen gjæren med å gjøre seg ferdig. Dette omtales vanligvis som diacetylrest, og temperaturøkningen bidrar i tillegg til økt utgjæring, også til at den "rydder opp etter seg" med å fjerne flere biprodukter (bl.a diacetyl) dannet under stormgjæringen. Jeg fikk for kort tid siden råd fra Finn Berger om dette, som tydeligvis er en av de mer erfarne og mest aktive her på forumet. Han skrev at en diacetylrest burde normalt gjøres når SG var nede på ca.75% av forventet FG, uten måling er dette ca. siste uken av gjæringsforløpet. Temperaturen mente han ikke spilte fullt så stor rolle. Jeg gjør dette i kjellerstua som er temperaturstyrt til 22 grader, med en gammel t-skjorte over karet for å beskytte mot lys (Så er gjæringsskapet klart for nytt brygg

). Diacetylrest for lager er normalt på 15-17 grader som jeg må gjøre i gjæringsskapet i mangel på annen egnet gjæringssone.