0,2 bar trykk helt på tampen, samtidig som du øker temperaturen, går helt fint. Trenger ikke høyere trykk.Står du å brygger opp trykk etter stormgjæring er vel faren for diacetyl overhengende
0,2 bar trykk helt på tampen, samtidig som du øker temperaturen, går helt fint. Trenger ikke høyere trykk.Står du å brygger opp trykk etter stormgjæring er vel faren for diacetyl overhengende
Flyteballen er en solid kule, den kan vaskes for hånd, slangen derimot, som mange nevner er verre, mange bytter den ut, jeg har min metode, jeg har slangen med flyteball koblet på lokket mens jeg bruker bucket blaster, gjør den helt ren.Det er vel ikke bare bare å rengjøre den flyteballen?
Jeg koker slangen.Flyteballen er en solid kule, den kan vaskes for hånd, slangen derimot, som mange nevner er verre, mange bytter den ut, jeg har min metode, jeg har slangen med flyteball koblet på lokket mens jeg bruker bucket blaster, gjør den helt ren.
Når jeg starter nedkjøling av vørter sterilisere jeg slange og flyteball sammen med slangen som jeg overfører vørter fra bryggemaskinen til gjæringskar, det er ingenting som overlever.
0,2 bar trykk helt på tampen, samtidig som du øker temperaturen, går helt fint. Trenger ikke høyere trykk.
Det er mulig, men jeg karbonerer ikke høyere enn 0,2 bar på fatet før overføring til keg.mm. du vil bruke den til karbonering kanskje ?
Høhø, jeg er glad i de filmene, så gjerne utdypSer ut som noe tatt ut av en matrix film
Dette hører kanskje til kategorien "dumme spørsmål", men kan du overføre ferdig karbonert øl til fat?FermZilla Pressure Kit - Ølbrygging AS
Med dette trykksettet gjør du om FermZilla'en til en fullverdig gjæringstank. Her kan du gjære, trykksette og servere fra en og samme tank!www.olbrygging.no
Allrounderen er en av de bedre investeringene jeg har gjort. Jeg gjærer ikke under trykk før helt på tampen av gjæringsforløpet, for å sikre oksygenfri coldcrash og oksygenfri overføring til fat.
Visst kan du det, jeg dytter starsan ut av fatet for så å trykksette fatet til ca samme trykk som ølet i all rounderen, spunding på fatet og ca samme trykk på sodastreamen koblet til gjæringskar, blir som å motrykksfylle bare med en stor flaskeDette hører kanskje til kategorien "dumme spørsmål", men kan du overføre ferdig karbonert øl til fat?
Når det gjelder cold crashing trur jeg at jeg ganske enkelt skulle kunne fikse en måte å få til det på med flat bottom'en.
Å flaske ferdig karbonert øl med en beergun er vel litt mer trøbbel enn å flaske fra et kar med vanlig tappestav? På den annen side slipper du å gå veien om et blandekar. Det er en del mikk med det når det skal gjøres oksygenfritt - som kanskje ikke er nødvendig.
Pga. Muligheten for oksygenfri cc og overføring som du nevner?Allrounderen er en av de bedre investeringene jeg har gjort.
Dette er en helt ukjent verden for meg, som jeg ikke har hatt spesiel interesse for. Jeg har trodd alle sånne dingser som brukes for å få ølet fra fat til flaske/ boks kalles for beergun, jeg aner at dette er feil.Beergun har sine ulemper, sjekk selv, men det er mye slanger, mange koblinger og den er langt fra rimelig.
Gjær kan være gunstig å dumpe om ølet av en eller annen grunn skal lagres på tanken. Humle for å få kontroll på hopcreep. Det aner meg at overføring til annet kar eller fat er en bedre løsning.Når vil man dumpe gjær? Dumpe humle? Humla ligger på topp til du kaldkræsjer, så den får du ikke dumpet anyways.
Det er utvikling hele veien noen ganger helt nødvendig, andre ganger fordi man ønsker å pushe ett nytt produkt. Som sagt jeg kjenner ingen av produktene derfor spør jeg på dette deilige forumet hvor du og andre med erfaring velvillig deler.Og hvis du ikke tror meg, se på utviklingen, om fermzilla conical gen 2 var så voldsomt bra, hvorfor designe en gen 3, som jeg nevnte tidligere, det å åpne, lukke og vaske gjærsamleren er et h,
Jeg må altså til med en slags co2 løsning? Kanskje på tide uansett.Ut av snubnose: co2 inn, øl ut til øl ut i corneliusfat, spunge ventil på co2 koblingen i fatet. Lar snubnosen stå og bygge opp trykk etter stormgjæring, legger på litt ved tapping.
Er dette ved overføring til flasker eller fat? Da må jeg muligens ha spunding valve om jeg går for Snubnose siden medfølgende er 0,7 1 og 2,4 bar.0,2 bar trykk helt på tampen, samtidig som du øker temperaturen, går helt fint. Trenger ikke høyere trykk.
Siden jeg hadde tenkt å spørre om dette vil jeg heller si at der veldig godt timetNå er jeg tidlig ute, som vanlig, men det nærmer seg å trykksette splittbrygget og karbonere det mens det står på gjærkaka i oxybar, jeg vil, når det er ferdig karbonert overføre til flasker med iTap, den ser ut til å gjøre en eksepsjonell jobb i forhold til enkelhet og cap on foam, og jeg er spent på å se hva resultatet blir, men du kan like gjerne øverføre ukarbonert vørter til flasker med den og tilsette sukkerbit før du korker
Høhø, jeg er glad i de filmene, så gjerne utdyp
Gavekort på en bryggeforretning er fine greier .Enig i det.
Jeg har ei kone som savner gaveønsker fra meg. Og noe bryggerirelatert som jeg ikke vet at jeg ønsker meg er et bedre alternativ enn sokker og pysjamas.
Jeg må vel ikke karbonere i tanken. Det er mulig jeg er uvitende, men antar det finnes en enkel og grei løsning å få ølet over i flasker uten å karbonere.Jeg kan ikke skjønne annet enn at det må være mye mer plunder og søl å flaske ferdig karbonet øl enn vørter.
Har kun prøvd å mottryksfylle et par flasker med tapcooler og det fungerer fin, men en hel batch? Helst ikke. Det kan ha sine fordeler å karbonere naturlig også. Har smakt noen øl som har vært karbonert i gjæringskar og diacetyl er ofte en gjenganger
Du trenger ikke karbonere før flasking. Du må bruke litt trykk for å få vørteren opp og over i flaskene. En liten advarsel: du nærmer deg å bruke noe mer penger. Tank og co2. Neste steg er et fat...Har sjekket litt rundt. Fermenter King 3G har en mindre åpning enn Allrounder og Apollo Snub Nose.
Det står i grunn mellom disse 2 om jeg kjøper nå. Litt usikker på om Apollo inkluderer alt jeg trenger men siden de skriver komplett antar jeg at jeg kun trenger co2 i tillegg. Enkeleste er vel å velge en SodaStream løsning. Får se hva Brewshop svarer på min forespørsel.
Jeg må vel ikke karbonere i tanken. Det er mulig jeg er uvitende, men antar det finnes en enkel og grei løsning å få ølet over i flasker uten å karbonere.
Hvorfor blir det diacetyl ved gjæring i kar og ikke fat?
Jeg hare 4 Allrounders og er veldig fornøyd. Muligens selvsagt, men SG/FG prøve kan enkelt tas uten oksygen-kontaminasjon, ved å sette litt trykk og bruke en picnic kran e.l. Ved sukker / dryhop, kan man bruke enten de "små" hullene, eller ta av hele lokket (hvis gjæringen er fremdeles aktiv).Du trenger ikke karbonere før flasking. Du må bruke litt trykk for å få vørteren opp og over i flaskene. En liten advarsel: du nærmer deg å bruke noe mer penger. Tank og co2. Neste steg er et fat...
Hvorfor blir det diacetyl ved gjæring i kar og ikke fat?
Du må ikke glemme mottrykksfyller , men det får komme senere tenker jeg.Du trenger ikke karbonere før flasking. Du må bruke litt trykk for å få vørteren opp og over i flaskene. En liten advarsel: du nærmer deg å bruke noe mer penger. Tank og co2. Neste steg er et fat...