1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

OG, FG, BU:GU og BV

En tråd i 'Brygging' startet av Børre Aursnes, 14 Mar 2018.

  1. Børre Aursnes

    Børre Aursnes
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Drøbak
    Så vidt jeg vet er BU:GU = forholdet mellom OG og IBU. Hvor logisk er det? Ville det ikke være mer naturlig å se på FG i forhold til IBU for å si noe om balansen?

    Jeg har også hørt om en skala kalt BV eller Balanseverdien. Det skal visst si noe om OG, FG og IBU. Er det noen som kjenner til denne måle-enheten?
     
  2. ØyvindO

    ØyvindO
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Bitterheten blir ikke bare balansert av det ufermenterte sukkeret som er igjen i ølet. Det blir også balansert av alkoholen og av smaksbidraget fra maltet. FG sier ikke noe om de to sistnevnte; det gjør OG.
     
    Børre Aursnes liker dette.
  3. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Børre Aursnes og Mc. liker dette.
  4. Børre Aursnes

    Børre Aursnes
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Drøbak
    RBR skal definitivt testes ut som rettesnor
    Har du erfaring med den?
     
  5. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har ikke tenkt så mye på den. Grunnen til det er at det er vanskelig å isolere tall fra totalopplevelsen. En saison med FG 1003 kan jo sies å risikere overdrevet bitterhet ift fylde, men saisongjær produsere glyserol som gir fylde. Og tjukt skum kan påvirke. Og hvis du har hvete. Vanntilsetninger påvirker også. Så det er ikke så lett å binde seg fast til sånne forholdstall.
     
    Finn Berger og Børre Aursnes liker dette.

Del denne siden