Øke alkohol i Rasberry Berliner Weisse

Jeg kjøpte ekstraktsettet Rasberry Berliner Weisse fra Mangrove Jacks og dette ølet har en alkoholprosent på 3,6. Jeg vil øke dette og lurer på om jeg kan tilsette tørket maltekstrakt for å få dette til. Opprinnelig skal jeg kun tilsette dekstrose. Tror dere det vil ødelegge smaken på ølet? Eller kan det fungere å tilsette maltekstrakt?
 
Alle endringer vil påvirke smaken i større eller mindre grad.

Alternativene for å få det sterkere er å bruke mindre vann, eller tilsette mer sukker/maltekstrakt/spraymalt. Bruk av mindre vann vil gjøre det surere, og med mer konsentrert fruktsmak. Men det er rimeligere og enklere.

Spraymalt/ekstrakt kan også være veien å gå, men du må må vite hvor konsentrert den er for å regne ut hvor mye du trenger for å nå ønsket styrke. Er vel bavarian wheat som er grunnlaget i denne, og det får du både som spraymalt og maltekstrakt. Spraymalt er vel beregnet tilsatt før koking, så usikker på hvilke utslag dette gir, maltekstrakt er i praksis konsentrert vørter og det du har i posen allerede.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp