øking og senking av temperatur

Noen som har en formening om hvor lanf tid det tar å øke og senke temperaturen i et gjæringskar på 150 liter.

La oss si jeg pitcher gjæren på 10 grader og skal øke tempen etter noen dager til 13 grader for å holde den der 2-3 dager. Hvor lang tid vil det ta før tempen i gjæringskaret er oppe i samme tempertur som rommet. (det er i rommet jeg har sensoren)
 
Hvor lang tid det tar er avhengig av hvilken temperatur du har i rommet.
Fyrer du opp til 30 grader så er du vel framme etter få timer.

Ligger du på en romtemperatur på 13 grader, så vil det ta 3-4 dager.
 
Da er det vel kanskje best å feste tempsensoren til gjæringskaret...
Jeg tenker å prøve meg på en hurtig-lager, men er jo avhengig av at temperaturen er rett...
 
Det er altid temperatur på vørteren ein ønsker å ha kontroll på. Temperature på romet er ganske uinteressant.
Fest sensorer på karet og isoler den vekk frå romtemperaturen

Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
 
Men kanskje et forsøk på hurtig-lager ikke er det beste med en så stor batch (150 liter).

Kanskje greiest å kjøle ned til 9 grader og sette den til gjæring med en romtemp på 9 grader en uke +, for deretter å øke romtempen til 13 grader en ny uke +, og så øke romtemp til 18 grader en liten uke før coldcrash??
 
Tilbake
Topp