ADale
Norbrygg-medlem
Hvor fort oksiderer det?
Hvor mye luft må være tilgjengelig for at det skal gjøre skade?
Her om dagen glemte jeg å purge fatet etter at det gjærede ølet var overført...Etter ca 1 uke kom jeg på det og purget i 10-15 sekunder (med sikkerhetsventilen). Fatet var helt fullt, ca 2-3 cm luftlomme på toppen. Så er det nok mengde og tid til å ha gjort mye skade på ølet mitt? Noen som har noen referanser/erfaringer rundt dette?
Hvor mye luft må være tilgjengelig for at det skal gjøre skade?
Her om dagen glemte jeg å purge fatet etter at det gjærede ølet var overført...Etter ca 1 uke kom jeg på det og purget i 10-15 sekunder (med sikkerhetsventilen). Fatet var helt fullt, ca 2-3 cm luftlomme på toppen. Så er det nok mengde og tid til å ha gjort mye skade på ølet mitt? Noen som har noen referanser/erfaringer rundt dette?