Per Ivar skrev:Har ikke anskaffet meg noe oksygentilføringsutstyr og kraftig risting har fungert fint så langt.
Jeg lurer på hvor høy OG kan man ha før risting ikke lenger duger til jobben?
Vurderer å lage eks Barley wine.
Per Ivar skrev:1.008 e lavt ja. Hvor sterk er IPA en da? 6-7%?
Du bruker kanskje ikke noen pingle gjær heller da?
Det fungerer.... FØR gjærtilsetting vel å merke.andersreve skrev:Denne beluftningen, funker det enkelt og greit slik at man tar en akvariepumpe, kopler til en slange med en brusesteni enden, og lar den stå 30-45 min i vørter etter tilsetning av gjær?
Sånn grovt sett, jeg vet at hygienen er viktig, men er funker altså helt vanlige akvariepumper man finner til en billig penge på finn.no? Ingenting spesialbehov? For 25L vørter, maks.
Eirik Furenes skrev:Er litt usikker når det gjelder risting av vørter, skal man riste før eller etter man har tilsatt gjær? Har dette noe å si om man bruker tørr eller flytende gjær?