Hei.
Jeg skal lage en Bringebær-øl og har noen spørsmål til det, men først litt info om oppskriften:
Satser på 21 liter i gjæringskar. Maltbasen består i hovedsak av pilsner malt, med litt maris otter og flaked wheat. Jeg kjører på med Northen Brewer som bitter og smaks humle, dog i små mengder for å gi rom til bringebæret. Med 5kg(!) bringebær som tilsettes etter stormgjæringen, og lagres over tid, regner jeg med at det blir et øl med tydelig preg av bringebær.
Utstyr:
Tanken er å lagre ølet i 8 uker etter at bringebret er tilsatt under gjæringsprosessen, for å hente mest mulig smak ut av bærene. Med tanke på denne lange lagringstida, bør jeg da ha rustfritt gjæringskar? Bør jeg i tillegg stikke om ved tilsetting av bærene?
Gjær:
Noen som har erfaringer med WLP 568 og WLP 011? Slik jeg tolker beskrivelsene av disse gjærtypene så skal de være passende til fruktøl. Andre anbefalinger til valg av gjær? Heller mest mot den førstnevnte, men nsker ikke at ølet skal bli for tørt heller.
Jeg skal lage en Bringebær-øl og har noen spørsmål til det, men først litt info om oppskriften:
Satser på 21 liter i gjæringskar. Maltbasen består i hovedsak av pilsner malt, med litt maris otter og flaked wheat. Jeg kjører på med Northen Brewer som bitter og smaks humle, dog i små mengder for å gi rom til bringebæret. Med 5kg(!) bringebær som tilsettes etter stormgjæringen, og lagres over tid, regner jeg med at det blir et øl med tydelig preg av bringebær.
Utstyr:
Tanken er å lagre ølet i 8 uker etter at bringebret er tilsatt under gjæringsprosessen, for å hente mest mulig smak ut av bærene. Med tanke på denne lange lagringstida, bør jeg da ha rustfritt gjæringskar? Bør jeg i tillegg stikke om ved tilsetting av bærene?
Gjær:
Noen som har erfaringer med WLP 568 og WLP 011? Slik jeg tolker beskrivelsene av disse gjærtypene så skal de være passende til fruktøl. Andre anbefalinger til valg av gjær? Heller mest mot den førstnevnte, men nsker ikke at ølet skal bli for tørt heller.