1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Øl og plastikk

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av GrettenLærer, 31 Mai 2020.

  1. GrettenLærer

    GrettenLærer
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg har rett og slett tappa over 8 liter øl til karbonering i en 10 liters plastikkanne. Noen som har prøvd dette før?
     
    Dag Hovland og JEG liker dette.
  2. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hvordan har du tenkt å severe fra den da?
     
    Janea liker dette.
  3. GrettenLærer

    GrettenLærer
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Den har tappekran. Tror nok ikke holdbarheten er særlig, så må nok drikkes rimelig fort.
     
  4. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ørsta
    En ting er sikkert, her blir du ei erfaring rikare.
     
    Aruzaa, Janea, GrettenLærer og 6 andre liker dette.
  5. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Altså hvis du tenker å servere i et lag, så kan det jo funke som en stor growler
    men kulsyra varer ikke lenge når den først er åpna
     
    GrettenLærer liker dette.
  6. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Stavanger
    For science! Kult å tenke litt utenfor boksen. Fortell gjerne hvordan det gikk.
     
    GrettenLærer liker dette.
  7. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg er spent på om plastkanna er stiv nok. Min gjetning er at den vil bli rund som en ball, at ølet ikke vil bli særlig karbonert (med mindre du tok høyde for økt volum ved deformasjon da du beregna karbonering) og at det kommer til å bli sølete når du åpner. Gleder meg til fasit.
     
    GrettenLærer, YngveKL og Preacher liker dette.
  8. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Og film gjerne når du åpner :p
     
    Janea, GrettenLærer, YngveKL og 2 andre liker dette.
  9. GrettenLærer

    GrettenLærer
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Oppdatering:
    Det er nå fire dager siden øl plastikk-prosjektet ble igangsatt. Kanna var fin og utvida. Jeg slapp ut litt co2 fra topplokket, og helte ut litt i et glass fra tappekran. Det var litt kullsyre å hente. Jeg har konkludert med å la den stå i 10 dager til og slippe ut litt og litt co2 etter behov. Deretter skal den i kjøleskapet i 14 dager. Har enda trua!
     

    Vedlagte filer:

    Dag Hovland liker dette.
  10. Roadrune

    Roadrune
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stord
    Hvis du slipper ut co2 etterhvert så blir det ikke skikkelig karbonert.
    Står den ved romtemp skal du ved normal karbonering opp i rundt 2bar, det tror jeg ikke den kanna tåler, og om den tåler det kan jeg garantere at den ikke vil se sånn ut.
     
    erikraude liker dette.
  11. GrettenLærer

    GrettenLærer
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det blir lavkarbonert, og det tenker jeg går greit. Prøver og ser hva som skjer. Er en berg og dalbane av en tulleøl fra før, så har ikke så mye å tape. ✌️
     
  12. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    That's the spirit! Kjør på.
     
  13. VenndØL

    VenndØL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg tror kanna tåler 2 bar , stau pau!!
    Gleder meg til neste oppdatering.
     
    erikraude liker dette.
  14. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Når jeg tenker meg om har jeg jo gjort omtrent samme eksperiment sjøl for et par år siden...

    Comical Fermenter
     
    GrettenLærer liker dette.
  15. GrettenLærer

    GrettenLærer
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Stilig!
     
  16. GrettenLærer

    GrettenLærer
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Siste nytt er at blomstene ute fikk seg en fest. Det var lite co2, og ølet smakte ikke godt. Jeg har nok vært for pysete og sluppet ut for mye co2.
    Var verdt et forsøk ✌️
     
    Dag Hovland og Amarillo liker dette.
  17. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hadde du ikke sluppet ut co2 så ville du ufrivillig sluppet ut masse øl rundt omkring.
    Vet ikke hvor mange ganger jeg har forklart hva som skal til for å karboners på plastfat el.l. :)
    Ofte stilte spørsmål er å karboners på gjæringskaret men da må du ha en bil stående på lokket for å holde det igjen :)
     
  18. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Skal man karbonere til 2,5 vol CO2 naturlig ved 20C så blir det et trykk på 1,9bar i bøtta.

    Hvis lokket er 35cm i diameter gir det en løftekraft på lokket på 1,8tonn... ;)
     
  19. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    to småbiler på lokket da :)
     

Del denne siden