Har laget to typer øl for ei stund siden
Jule øl
dette er ei oppskrift som heiter tradisjonelt norsk jule øl som gahr har lagt ut her på denne sida..fikk problemer med full utgjøring så endte på FG 1025 etter 4 veker med gjæring/sekundær gjæring..Når dette ølet hadde stått i flasker i 1 mnd begynte det og skumme over når jeg åpnet ølet..Da hadde det stått 1,5 uker ved 20 C og resten i 10 C og jeg kunne se bobler på overflaten inne i flaska på noen flasker når flaska var på 10 C..det skummet ikkje over ved tidliger tester under modnings prosessen..Ikkje noen spesiell smak på ølet heller..Er dette tegn på innfeksjon i ølet?? hvorfor skjedde det ikkje før etter ein mnd??
Ipa med mosaic
Dette er eit øl som har mye humle i seg og tørr humle.. Har sett dei på flasker og har stått ved 20 grader vel ei uke.. Når eg åpner ei flaske no så høyrest alt normalt ut..så ser eg inni flaska at sedimenter fra bunnen løsner og det blir bevegelse i flaska og den skummer over!!Er dette på grunn av tørr humlen som ev er igjenn??Har filtrert ut det eg kunne av tørr humle med og bruke finmasket humle pose i to omganger for og få bort mest mulig tørrhumle..men dette var pellets så vanskelig og få bort alt..FG var på 1010 på denne ølen..
Noen som har vert borti dette??er det noen fare forbundet med dette og vil det ev bli forandring
Jule øl
dette er ei oppskrift som heiter tradisjonelt norsk jule øl som gahr har lagt ut her på denne sida..fikk problemer med full utgjøring så endte på FG 1025 etter 4 veker med gjæring/sekundær gjæring..Når dette ølet hadde stått i flasker i 1 mnd begynte det og skumme over når jeg åpnet ølet..Da hadde det stått 1,5 uker ved 20 C og resten i 10 C og jeg kunne se bobler på overflaten inne i flaska på noen flasker når flaska var på 10 C..det skummet ikkje over ved tidliger tester under modnings prosessen..Ikkje noen spesiell smak på ølet heller..Er dette tegn på innfeksjon i ølet?? hvorfor skjedde det ikkje før etter ein mnd??
Ipa med mosaic
Dette er eit øl som har mye humle i seg og tørr humle.. Har sett dei på flasker og har stått ved 20 grader vel ei uke.. Når eg åpner ei flaske no så høyrest alt normalt ut..så ser eg inni flaska at sedimenter fra bunnen løsner og det blir bevegelse i flaska og den skummer over!!Er dette på grunn av tørr humlen som ev er igjenn??Har filtrert ut det eg kunne av tørr humle med og bruke finmasket humle pose i to omganger for og få bort mest mulig tørrhumle..men dette var pellets så vanskelig og få bort alt..FG var på 1010 på denne ølen..
Noen som har vert borti dette??er det noen fare forbundet med dette og vil det ev bli forandring