1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Øldommerkurs i Trondheim

En tråd i 'Trøndersk Bryggerlaug' startet av Anders Christensen, 17 Nov 2015.

 1. Anders Christensen

  Anders Christensen
  Expand Collapse
  Fylkesleder

  Bosted:
  Trondheim
  Jeg har tatt på meg ansvar for å arrangere dommerkurs i Trondheimsområdet. Det må bli før midten av februar 2016, siden en dommerprøve er schedulert til slutten av februar.

  Jeg har ikke full oversikt over eksakt hvor og hvilke datoer det blir. De som er interessert å delta på kurset kan melde sin interesse til meg. Det blir et begrenset antall plasser. Jeg har ikke oversikt over kursavgift, men antar at Norbrygg-medlemskap i hvert fall er obligatorisk. Skriv gjerne noen ord om din motivasjon for å delta på
  kurset.

  Mye av begrunnelsen for å holde slike kurs er å få tilstrekkelig mange Norbrygg-sertifiserte øldommere til å dømme en eller to klasser i Trondheim under NM til våren, samt at vi trenger dommere til Juleølkonkurransen sent på høsten. Det forventes at man etter kurset deltar aktivt i konkurransedømming. Kurset er fokusert mot både å lære og å trene på blindsmaking av øl, for å vurdere dem opp mot Norbryggs kategorisering av øltyper. Det vil i liten grad fokusere på hvordan hjemmebrygge eller på øltyper som ligger utenfor eller mellom Norbryggs øltyper. Den enkelte må nok regne med å trene og pugge endel på egenhånd i etterkant av kurset for stå på prøven som gir sertifisering som Norbrygg-øldommer.

  Vi kan holde kurset som et intensivt kurs over én helg, eller vi kan spre det litt utover. De aktuelle helgene er primært de to siste i januar og de to første i februar. Kom gjerne med tilbakemelding om det er noen av disse tidspunktene som ikke passer. Vi kan neppe unngå alle kollisjoner, men vi kan forsøke å minimalisere.

  I tillegg til presentasjoner/forelesninger, kommer kurset til å inneholde smaking på øl for å trene på dømming, smaking på enkelte usmaker i øl, samt at vi skal forsøke å ha litt trening på ølsmaking i etterkant av selve kurset og det blir rikelig rom for egentrening.

  Svar enten på denne tråden her i forumet eller i mail til meg (anders@geekhouse.no).
   
  Einar Michelsen, arnemh, eirikk og 3 andre liker dette.
 2. arnemh

  arnemh
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Verdal
  Hvordan ble det med det kurset?
   
  Le_dahl og Knast liker dette.

Del denne siden