Ombygging til RIMS-system

Miguel

Norbrygg-medlem


Litt dårlig bilde men det digger vel

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Tore B. skrev:
Jeg har nå fått i hus dette 2,5 kW elementet for å montere i bunnen av meskekaret mitt. http://www.ebay.co.uk/itm/HE19-BURCO-WATER-BOILER-HEATING-ELEMENT-240V-2-5-kW-/140413714212.  
Jeg har også anskaffet en passende hulltaker samt jordet ledning med støpsel fra Biltema.

Jeg har oppdaget at hulltakeren på 35 mm jeg kjøpte fra Biltema ikke passer, fordi dette elementet krever et hull med diameter 40 mm. Noen som vet hvor man får tak i en passende hulltaker til en rimelig penge? Eller må jeg til med hullsag? Jula har en slik på 41 mm til 51 kroner som burde funke.
http://www.jula.no/hullsag-189071
Jeg har brukt en tilsvarende på hytta for å bore hull til ventilasjon. Men brukt på en varmtvannsbereder/mesketank i stål det blir neppe like pent som med hulltaker.
 
Berre ver obs på at holsagene har ein tendens til å lage holet litt større enn oppgitt fordi dei aldri er heilt runde. Det er lurt å legge seg litt på undermål og file resten for hånd eller med ein dremel.

Kan anbefale holsager med hardmetallskjær, dyre men mykje bedre presisjon på holet. Går i rustfritt som smør.

http://www.verktoyshop.no/Shop/List/Hullsag-Rustfri-st%C3%A5lmetall/203/1
 

Oddvar Demmo

Norbrygg-medlem
Hvis du har tatt hull så ville jeg og filt det opp til rett dim, du har ikke styring på hullsaga m.m. du har ei hel plate å starte på, hvis så lag et hull i ei treplate og prøv eller at du måler for å se hva du har å gå på.
Jeg har laget mange slike hull ved hjelp av mange små hull for å få ut en stor bit og deretter filt så elementene passet.
 
Jeg fant ikke noen hullsager med hardmetallskjær på 40 mm på den siden du viste til, Protto, og prisen blir uansett uforholdsmessig høy for å bire ett enkelt hull til et element. Men derimot fant jeg bimetallsager på 38 og 40 mm. I verste fall får jeg file opp et hull på 38 mm til 40 for å tilpasse elementet.
 
Eg hadde gått for 38mm holsag og ein dremel til å finjustere med. Ev. ei flatfil med bue på eine sida.
 

Jens Kristian

Norbrygg-medlem
Jens Kristian skrev:
Tore B. skrev:
Har du mottatt denne pumpa ennå, Jens Kristian, og har du noen erfaringer? Jeg står på spranget til å bestille samme regulerbare pumpe.
Nei, jeg venter fremdeles i spenning.
Nå har jeg mottatt pumpen. Den er nærmest lydløs, og kontinuerlig regulerbar fra 0 og opp til en skikkelig sprut. Jeg har ikke målt, men det skulle ikke forundre meg om den klarer 36 l/min som spesifikasjonene sier. Jeg har nettopp bestilt en til.
 
Topp