Omstikking før flasking, hvordan og når?

Hei,

Hadde tenkt å tappe rett på flaske men jeg legger staheten til side og hører på majoriteten her.

Det jeg lurer på:

Stikker man over til nytt gjæringskar samme dagen man skal flaske?
eller
- Stikker man over tidligere til nytt kar (ei uke før?) og setter kaldt et par dager før flasking?

Hva er anbefalt metode (og enkel med minimum fare for oksidering/infeksjon)
 
Hei,

Hadde tenkt å tappe rett på flaske men jeg legger staheten til side og hører på majoriteten her.

Det jeg lurer på:

Stikker man over til nytt gjæringskar samme dagen man skal flaske?
eller
- Stikker man over tidligere til nytt kar (ei uke før?) og setter kaldt et par dager før flasking?

Hva er anbefalt metode (og enkel med minimum fare for oksidering/infeksjon)

Legger nedkjølt kokt vann med dertilhørende mengde sukker i bunn av tomt kar - og fyller karet varsomt med vørter. Voila! Klar til flasking.
 
Tilbake
Topp