Hei
Jeg prøver meg på å brygge en barley wine..Andrimne BW American version av Gahr.
Jeg brygger med en BB30, så oppskriften er litt nedskalert og noe av malten erstattet med spraymalt grunnet kapasitet.
På brygg selv ble jeg anbefalt å tilsette 200g sukker og ny gjær etter 10 dager ut i gjæringsprosessen. Det jeg imidlertid lurer på er om jeg skal riste dunken etter omstikking og tilsetting av ny gjær for å på nytt tilføre oksygen? eller vil dette medføre fare for andre komplikasjoner nå som jeg egentlig er 10 dager ute i gjæringsprosessen og ølet har opparbeidet seg et alkoholinnhold?
Takker for svar
Jeg prøver meg på å brygge en barley wine..Andrimne BW American version av Gahr.
Jeg brygger med en BB30, så oppskriften er litt nedskalert og noe av malten erstattet med spraymalt grunnet kapasitet.
På brygg selv ble jeg anbefalt å tilsette 200g sukker og ny gjær etter 10 dager ut i gjæringsprosessen. Det jeg imidlertid lurer på er om jeg skal riste dunken etter omstikking og tilsetting av ny gjær for å på nytt tilføre oksygen? eller vil dette medføre fare for andre komplikasjoner nå som jeg egentlig er 10 dager ute i gjæringsprosessen og ølet har opparbeidet seg et alkoholinnhold?
Takker for svar