Hei!
Jeg har tidligere gjort noen batcher med ekstraktsett fra BryggSelv, og har også et par runder med partial mash på samvittigheten. Har enda ikke investert i fullt bryggeutstyr, og har enn så lenge en 14 liters kjele jeg mesker og koker i, men den som venter får se...
Uansett, jula begynner å nærme seg, og det hadde vært gøy å sette en liten batch med juleøl. Jeg har funnet litt ulike oppskrifter, men de aller fleste baserer seg på all-grain brygg. Har derfor prøvd å sette sammen det som ser best ut fra de ulike oppskriftene til det som forhåpentligvis blir et godt øl. Det hele er i stor grad basert på Porter-LME'en fra Briess. Tror dere at det vil være et godt valg? Jeg har dessverre ikke så mye erfaring med profiler på ulike malt- og humletyper enda, og det er der jeg håper at noen av dere erfarne bryggere på forumet kan hjelpe til.
Jeg har brukt BeerSmith til å lage oppskriften, og har lagt ved en PDF med steg og ingredienser. Hadde satt stor pris på om noen kunne tatt en titt og fortalt meg om jeg er fullstendig på viddene, eller om dette kan ha noe for seg. Ifølge BeerSmith ender jeg opp med en OG på 1,065, 27,5 IBU, 60,9 EBC og 6,5% ABV.
Setter stor pris på alle svar!
Jeg har tidligere gjort noen batcher med ekstraktsett fra BryggSelv, og har også et par runder med partial mash på samvittigheten. Har enda ikke investert i fullt bryggeutstyr, og har enn så lenge en 14 liters kjele jeg mesker og koker i, men den som venter får se...
Uansett, jula begynner å nærme seg, og det hadde vært gøy å sette en liten batch med juleøl. Jeg har funnet litt ulike oppskrifter, men de aller fleste baserer seg på all-grain brygg. Har derfor prøvd å sette sammen det som ser best ut fra de ulike oppskriftene til det som forhåpentligvis blir et godt øl. Det hele er i stor grad basert på Porter-LME'en fra Briess. Tror dere at det vil være et godt valg? Jeg har dessverre ikke så mye erfaring med profiler på ulike malt- og humletyper enda, og det er der jeg håper at noen av dere erfarne bryggere på forumet kan hjelpe til.
Jeg har brukt BeerSmith til å lage oppskriften, og har lagt ved en PDF med steg og ingredienser. Hadde satt stor pris på om noen kunne tatt en titt og fortalt meg om jeg er fullstendig på viddene, eller om dette kan ha noe for seg. Ifølge BeerSmith ender jeg opp med en OG på 1,065, 27,5 IBU, 60,9 EBC og 6,5% ABV.
Setter stor pris på alle svar!