Oppbevare åpnet tørrgjær

laha

 
Hvis man åpner en pakke tørrgjær,men ikke bruker alt, lar det seg gjøre å oppbevare denne videre i kjøleskapet?
Eller er det bare å kaste resten? Evt hvor lenge kan det oppbevares.
 
Fra http://charlesfaram.co.uk/Portals/0/Docs/Fermentis/SFA_S04.pdf "Shelf life
24 months from production date. Refer to best before end date printed on the sachet.
Opened sachets must be sealed and stored at 4°C (39°F) and used wit- hin 7 days of opening. Do not use soft or damaged sachets."

Jeg vil tro at gjæren svekkes/dør gradvis etterpå og at det er en viss fare for infisering av gjæren av andre gjær eller sopp-typer, men at hvis man virkelig er nøden for gjær, så kan det gå bra.
 
Sikkert riktig at disse ulempene/risikoene er der, men jeg har brukt av åpnet pakke i lengre tid, og det har gått helt fint.
Snakker da om 1/2 kg pakning Nottingham oppbevart i tupperware boks i kjøleskapet.
 
Jeg har brukt en åpnet pose tørrgjær annenhver uke over halvannen måned til litt testing. Vakuumpakker den i en liten pose og lagrer i kjøleskapet. Så lenge den rehydreres korrekt så er den like god ennå.
 
Tilbake
Topp