Hva er den beste måten å oppbevare gjær etter at den er vasket? Jeg heller vanligvis i ca 3 liter vann rett i gjæringskaret og rister godt. venter i 10 min å heller den over i en stor kjele som er desinfisert. Venter 20-30 min og heller over topplaget på 3 store Jalapenoglass som er vasket og sterilisert før jeg setter det i kjøleskapet. bunnslammet går i vasken.
Dette har fungert veldig fint frem til nå. Men jeg så nå at det var mugg inne i glassene, så jeg helte ut alt sammen. Vanligvis har jeg brukt gjæren innen 1-2 uker, men nå har det vært hektisk de siste 2 mnd så jeg har ikke fått brygget.
Glassene jeg har brukt er ikke helt tette, og jeg lurer på om det er det som kan være feilen. Samtidig så har jeg for meg at glassene ikke bør være helt tette på grunn av trykk. Har jo noen Norgesglass som jeg ikke har turt å bruke på grunn av at de blir helt luft tette. Hva er det som er det beste egentlig?
Dette har fungert veldig fint frem til nå. Men jeg så nå at det var mugg inne i glassene, så jeg helte ut alt sammen. Vanligvis har jeg brukt gjæren innen 1-2 uker, men nå har det vært hektisk de siste 2 mnd så jeg har ikke fått brygget.
Glassene jeg har brukt er ikke helt tette, og jeg lurer på om det er det som kan være feilen. Samtidig så har jeg for meg at glassene ikke bør være helt tette på grunn av trykk. Har jo noen Norgesglass som jeg ikke har turt å bruke på grunn av at de blir helt luft tette. Hva er det som er det beste egentlig?