Hei,
Er ny til brygging og har et par spørsmål vedrørende lagring/oppbevaring av gjær og humle
har følgende spørsmål:
1. Skal tørrgjær og flytende gjær oppbevares i kjøleskapet?
2. Uåpnet humlepose (vakumpakket) - kan den oppbevares i vanlig rom, eller må den ligge tørt og kaldt (typisk bod)
3. Åpnet humlepose - pellets - har lest at den kan oppbevares i fryseren - men må den da ligge på et norgesglass eller er en plastikkpose/boks nok
4. Ser at petiit selger 500gram med tørrgjær - er det lurt å kjøpe en slik, kontra 11 grams poser, det er 1/3 av prisen - men hvis det går utover kvaliteten på gjæren så er det ikke verd det - hvordan vil en oppbevare en åpnet 500 grams gjærpose
Et siste spørsmål, gjelder lagring på flaske. Har nettopp laget mitt første brygg, det har nå stått 3 uker på flaske - første uka 21 grader, deretter 2 uker i boden (12-13 grader) - prøvde første flaske i går, og det var en god opplevelse. uansett, har lest at ølla blir bedre dess lengre den står og lurer da på om det skal stå i kjøleskap (4 grader) eller er 12 grader bedre?
Takker for et utmerket forum, her er det gode og direkte svar - akkurrat det en trenger når en starter opp
Sigve
Er ny til brygging og har et par spørsmål vedrørende lagring/oppbevaring av gjær og humle
har følgende spørsmål:
1. Skal tørrgjær og flytende gjær oppbevares i kjøleskapet?
2. Uåpnet humlepose (vakumpakket) - kan den oppbevares i vanlig rom, eller må den ligge tørt og kaldt (typisk bod)
3. Åpnet humlepose - pellets - har lest at den kan oppbevares i fryseren - men må den da ligge på et norgesglass eller er en plastikkpose/boks nok
4. Ser at petiit selger 500gram med tørrgjær - er det lurt å kjøpe en slik, kontra 11 grams poser, det er 1/3 av prisen - men hvis det går utover kvaliteten på gjæren så er det ikke verd det - hvordan vil en oppbevare en åpnet 500 grams gjærpose
Et siste spørsmål, gjelder lagring på flaske. Har nettopp laget mitt første brygg, det har nå stått 3 uker på flaske - første uka 21 grader, deretter 2 uker i boden (12-13 grader) - prøvde første flaske i går, og det var en god opplevelse. uansett, har lest at ølla blir bedre dess lengre den står og lurer da på om det skal stå i kjøleskap (4 grader) eller er 12 grader bedre?
Takker for et utmerket forum, her er det gode og direkte svar - akkurrat det en trenger når en starter opp
Sigve