SindreW
Fylkesleder
Separat meskekar tar kanskje litt mer plass under bryggingen. Men, om du lager den kompakt nok vil den fint gå opp i kokekaret under lagring. Du trenger strengt tatt bare en avtapning fra bunnen av den ytterste bøtta enten på siden eller under. Samt en slange derifra til pumpa. Da slipper du å løfte ut maltrøret etter meskingen. Alt kan stå i ro til bryggingen er ferdig.
Men, det vil kanskje kreve litt omkobling av slanger underveis, eller et par treveisventiler.
Eleminerer du all dødplassen rundt mesken, så kan du gjøre noe med effektiviteten din. Mindre vann i mesken og mer til skylling er nok det som vil få mest utslag på effektivitet i ditt tilfelle.
Eventuelt kan du lage kun et forholdsvis lite hull i i bunnen av den ytterste bøtta, og henge den opp inne i kokekaret. Får du begrenset gjennomstrømmingen nok trenger du ikke å ha 10 liter i bunnen av gryta. Da kan du bruke gryta som en "wort grant" og pumpe tilbake i meskekaret bare det som renner ut. Bare å prøve seg frem. (Vil tro det er best å begynne med et lite hull og gjøre det større. Motsatt er nok mye værre :biersmile: )
En annen ting. Jeg vil tro at når du har så tynn mesk som du har vil det gjøre at enzymene vaskes ut, og i mindre grad kommer i kontakt med stivelsen. Da vil trolig konverteringen gå saktere.
Tester du med jod tinkur om konverteringen er fullført før du skyller? Kanskje du har noe å hente på lenger mesketid.
Men, det vil kanskje kreve litt omkobling av slanger underveis, eller et par treveisventiler.
Eleminerer du all dødplassen rundt mesken, så kan du gjøre noe med effektiviteten din. Mindre vann i mesken og mer til skylling er nok det som vil få mest utslag på effektivitet i ditt tilfelle.
Eventuelt kan du lage kun et forholdsvis lite hull i i bunnen av den ytterste bøtta, og henge den opp inne i kokekaret. Får du begrenset gjennomstrømmingen nok trenger du ikke å ha 10 liter i bunnen av gryta. Da kan du bruke gryta som en "wort grant" og pumpe tilbake i meskekaret bare det som renner ut. Bare å prøve seg frem. (Vil tro det er best å begynne med et lite hull og gjøre det større. Motsatt er nok mye værre :biersmile: )
En annen ting. Jeg vil tro at når du har så tynn mesk som du har vil det gjøre at enzymene vaskes ut, og i mindre grad kommer i kontakt med stivelsen. Da vil trolig konverteringen gå saktere.
Tester du med jod tinkur om konverteringen er fullført før du skyller? Kanskje du har noe å hente på lenger mesketid.