Jeg planlegger å brygge mitt første belgiske sterkøl, og har satt sammen følgende oppskrift:
Tenker å pitche gjæren ved 18 grader og la den stige til 23-24 iløpet av en uke.
- Grunnen til at det er så lite pilsnermalt er at jeg bare hadde 0.7 kg igjen, og vil heller bruke av palemaltsekken min enn å kjøpe mer pilsener. Vil det gjøre en stor forskjell?
- Har det noe for seg med koriander, smaks-/aroma-humle eller andre sene tilsetninger, eller bør man la gjærbiprodukter sitte i forsetet?
- Beersmith forutsier at ølet blir relativt mørkt, 40 EBC. Har jeg for mye kandissukker og spesialmalt?
Takk for alle svar og kommentarer.
Kode:
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 15.18 l
Post Boil Volume: 12.48 l
Batch Size (fermenter): 10.00 l
Bottling Volume: 9.00 l
Estimated OG: 1.071 SG
Estimated Color: 39.9 EBC
Estimated IBU: 23.9 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70.00 %
Est Mash Efficiency: 86.5 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
1.90 kg Pale ale malt (6.5 EBC) Grain 1 58.5 %
0.70 kg Pilsner (2 Row) Ger (3.9 EBC) Grain 2 21.5 %
0.15 kg Caraaroma (256.1 EBC) Grain 3 4.6 %
0.10 kg Caramunich Malt Typ 2 (120.0 EBC) Grain 4 3.1 %
0.10 kg Melanoiden Malt (70.0 EBC) Grain 5 3.1 %
0.20 kg Sugar, Table (Sucrose) (2.0 EBC) Sugar 6 6.2 %
0.10 kg Candi Sugar, Dark (541.8 EBC) Sugar 7 3.1 %
30 g Hallertauer Hersbrucker [4.00 %] - Boil Hop 8 23.9 IBUs
0.50 tsp Irish Moss (Boil 10.0 mins) Fining 9 -
0.50 tsp Yeast Nutrient (Boil 10.0 mins) Other 10 -
1.0 pkg Belgian Ardennes (Wyeast Labs #3522) [12 Yeast 12 -
Mash Schedule: Single Infusion, Light Body
Total Grain Weight: 3.25 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 7.7 l of water at 71.3 C 65.0 C 75 min
Mash Out Add 4.9 l of water at 95.6 C 76.0 C 10 min
Sparge: Fly sparge with 5.54 l water at 76.0 C
Tenker å pitche gjæren ved 18 grader og la den stige til 23-24 iløpet av en uke.
- Grunnen til at det er så lite pilsnermalt er at jeg bare hadde 0.7 kg igjen, og vil heller bruke av palemaltsekken min enn å kjøpe mer pilsener. Vil det gjøre en stor forskjell?
- Har det noe for seg med koriander, smaks-/aroma-humle eller andre sene tilsetninger, eller bør man la gjærbiprodukter sitte i forsetet?
- Beersmith forutsier at ølet blir relativt mørkt, 40 EBC. Har jeg for mye kandissukker og spesialmalt?
Takk for alle svar og kommentarer.