Oppskrift Tradisjonell Bock

oyrisan

Norbrygg-medlem
Jeg er ny i denne hobbyen, men jeg har lyst til å brygge en skikkelig god Tradisjonell Bock (noe i stil med Aass Bock), og det må gjøres før temperaturen i kjelleren stiger for mye.
Problemet mitt er at jeg foreløbig er på "maltekstrakt-stadiet" og alle oppskrifter jeg finner er enten basert på All-grain, eller maltekstrakter jeg ikke finner i noen norsk nettbutikk.

Jeg er således i jakt på en oppskrift med maltekstrakt (gjerne spraymalt). Oppskriften kan godt inneholde spesialmalt, det gir bare en ekstra utfordring på bryggedagen.

Det jeg trenger er ingredienser for ett 25L brygg:
  • Mengder/typer Malt
  • Mengder/type Spesialmalt
  • Mengder/typer Humle (og tidspunkter)
  • Mengde og type gjær
  • Gjæringstemperatur og lagringstemperatur
Håer jeg ikke har glemt noe.

Noen som har noen gode oppskrifter liggende, med ingredienser fra norske nettbutikker?

På forhånd takk,
Øyvind
 
Problemet ditt er jo at ein bock inneheld store mengder munchenermalt, som lyt meskast. Eit par av Weyermann sine ekstrakter inneheld derimot munchener, til dømes dette. http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_285&products_id=1645
 
Tilbake
Topp