Per-Arne skrev:En oppskrift jeg har hatt suksess med:
CARLSBERG HOF
OG 1041
Plato 10.2
23 Litres
Pilsner Malt 3220g
Carapils 240g
White Sucrose 470g
Hallertau 35g 90min
Irish moss 10g 15min
Brewing method
Temperature-stepped infusion or double-decoction mash. Can do this as a 2 step mash or a simple infusion mash.
Mash Schedule 50c-20min
66c-45min
72c-45min
Boil time 90min
Racking gravity 1006 1.5 Plato
Alcohol content 4.7% by volume 3.8 by weight
Bitterness 23 EBU
Colour 5 EBC
Ferment at 10-15C, lager at 10C
Thomas ML skrev:Som det blir spurt om tidligere: "Hvis jeg kun skal meske på en temperatur, er fortsatt 66 grader å anbefale?". Gjelder oppskriften på Andrimne Pilsener. Noen?
terje1ok skrev:Du skal ha det i 20graders sterilisert vann i 15-20min . 1dl vann til 10g gjær.
En oppskrift jeg har hatt suksess med:
CARLSBERG HOF
OG 1041
Plato 10.2
23 Litres
Pilsner Malt 3220g
Carapils 240g
White Sucrose 470g
Hallertau 35g 90min
Irish moss 10g 15min
Brewing method
Temperature-stepped infusion or double-decoction mash. Can do this as a 2 step mash or a simple infusion mash.
Mash Schedule 50c-20min
66c-45min
72c-45min
Boil time 90min
Racking gravity 1006 1.5 Plato
Alcohol content 4.7% by volume 3.8 by weight
Bitterness 23 EBU
Colour 5 EBC
Ferment at 10-15C, lager at 10C
Carlsberg kloner bør helst gjæres med Carlsberg-gjæren WLP850, men WLP830 er også en favoritt. Blant tørrgjærene er denne flott: Diamond Lager Yeast 11gHei,
Jeg lurer på hvor mye vann bruker du til mesking og skylling, samt hvilken type gjær du bruker?