Lagres ikke Oud Bruin vanligvis på ståltanker hos de tradisjonelle bryggeriene? Jeg kunne uansett tenkt meg at litt medium toast amerikansk eik kunne vært digg. Ser for meg at vaniljesmaken fra eiken kunne funka bra me denne ølstilen.
Oud Bruin har vanligvis ikke eiketoner. Rødt Flanderøl (?) har eik - men disse litt skarpe eddiktonene skal jo ofte være der. Mine oud bruin har dog eik så det holder - og jeg forsøker å holde eddiktonene helt borte. Watch me violently not caring.
Hvis du kan få eiketerninger så får du litt bedre kontroll. De gir fra seg smak litt saktere. Du kan dessuten bruke de til å infisere nytt øl. Basseluskene lever godt i eiketerninger, nemlig.
Jeg synes 2-4g/l er OK. Jeg ville kanskje startet på 2 og sett om det er nok. Har ikke brydd meg voldsomt med å sanitere dem.
Hvis du kan få eiketerninger så får du litt bedre kontroll. De gir fra seg smak litt saktere. Du kan dessuten bruke de til å infisere nytt øl. Basseluskene lever godt i eiketerninger, nemlig.
.
Surøllake er det tryggeste. Hvis du tørker dem så kan du få acetobakter i dem og det er jo ikke optimalt. Dessuten er det sånn kveikskallene driver med og vi som bor i byen kan ikke drive med slikt.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.