Se video HER.
Jeg har brygget en klone av Tank 7. Hele bryggeprosessen gikk veldig fint, og det smakte faktidg ganske godt etter 14 dager på flaske, helt til det plutselig slo seg over natten. Alle flaskene spruter når jeg åpner de.
Grunnen til at jeg tror dette kan være en infeksjon er at hele bryggeprosessen gikk slik den pleier. Og ølen smaker litt snodig.
Er det noen som har vært borti samme problem?
Her er oppskriften, noen som ser hva som kan ha skjedd?:
Tank 7 Klone
Brygget på Braumaister 50L
Dato: 21-05-17
Tappet: 15-06-17 Blå Kork
OG: 1.072 ( resultat: 1.067)
FG: 1.009 (resultat: 1.012
Alkohol: ca. 8,4% (resultat 7,2%)
Farve (beregnet): 11,8 EBC
Beregnet bitter: ca 29 IBU
Vørtermengde: 55 l
Sluttvolum: 43 l
Malt & sukker
11kg Pale malt 5,9 ebc
2,8kg Flaket mais (flaced Maize)
0.35kg Malt hvete
Vann
55 l til innmesking
15 l til skylling
Resultat
55 l før koking
50 l etter koking
43 l i gjæringstanken
38,5 l til flasking
Meskeskjema
52°C, 15 min.
63°C, 75min
68°C, 25min
73°C, 15 min +
Opp til 78°C og skyll med 15L 78°C
Koketid
Total koketid vørter: 70 min
Humle
1og Magnum 70min
10g Simcoe 55min
180g Amarillo 5 min
140g Amarillo Whirlpool 40min
30g Amarillo 7 dager
Gjær
Wyeast 3787 Trappist High Gravity
Krydder og andre tilsetninger:
Whirlflock 2,5 tablett 15min
Gjærnæring 15min
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring start på 19°C
Stiger til 21°C til FG 1.028
23°C grader til 1.009
Lagring 60 dager ved ca 21°C
Øvrig informasjon
CO2: 7g sukker pr liter ØL
Jeg har brygget en klone av Tank 7. Hele bryggeprosessen gikk veldig fint, og det smakte faktidg ganske godt etter 14 dager på flaske, helt til det plutselig slo seg over natten. Alle flaskene spruter når jeg åpner de.
Grunnen til at jeg tror dette kan være en infeksjon er at hele bryggeprosessen gikk slik den pleier. Og ølen smaker litt snodig.
Er det noen som har vært borti samme problem?
Her er oppskriften, noen som ser hva som kan ha skjedd?:
Tank 7 Klone
Brygget på Braumaister 50L
Dato: 21-05-17
Tappet: 15-06-17 Blå Kork
OG: 1.072 ( resultat: 1.067)
FG: 1.009 (resultat: 1.012
Alkohol: ca. 8,4% (resultat 7,2%)
Farve (beregnet): 11,8 EBC
Beregnet bitter: ca 29 IBU
Vørtermengde: 55 l
Sluttvolum: 43 l
Malt & sukker
11kg Pale malt 5,9 ebc
2,8kg Flaket mais (flaced Maize)
0.35kg Malt hvete
Vann
55 l til innmesking
15 l til skylling
Resultat
55 l før koking
50 l etter koking
43 l i gjæringstanken
38,5 l til flasking
Meskeskjema
52°C, 15 min.
63°C, 75min
68°C, 25min
73°C, 15 min +
Opp til 78°C og skyll med 15L 78°C
Koketid
Total koketid vørter: 70 min
Humle
1og Magnum 70min
10g Simcoe 55min
180g Amarillo 5 min
140g Amarillo Whirlpool 40min
30g Amarillo 7 dager
Gjær
Wyeast 3787 Trappist High Gravity
Krydder og andre tilsetninger:
Whirlflock 2,5 tablett 15min
Gjærnæring 15min
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring start på 19°C
Stiger til 21°C til FG 1.028
23°C grader til 1.009
Lagring 60 dager ved ca 21°C
Øvrig informasjon
CO2: 7g sukker pr liter ØL