Brygger for tiden med enkle midler. 15l gryte og "brew in bag". Det holder til 20-25 l partial mash eller 10-12l all grain.
Men utbyttet blir nokså lavt, 60-65%, så eg lurer på om noken har tips til å forbedre dette? Meskingen skjer i gryta, setter denne rett og slett i steikeovnen på ca. 60 °C. Det ser ut til å funke ganske bra. Temperaturen er noenlunde stabil.
Men skyllinga er kanskje akilleshelen her. Etter ca. 1 time løfter eg posen over i en pastasil fra Ikea, og setter denne på toppen av gjærkaret. Slår over 75 °C vann, og lar det renne gjennom mesken. Men vannet renner ganske fort gjennom, så eg er litt usikker på om eg får ut nok av skyllinga. Er det noken som har tips til andre måter å gjøre det på?
Men utbyttet blir nokså lavt, 60-65%, så eg lurer på om noken har tips til å forbedre dette? Meskingen skjer i gryta, setter denne rett og slett i steikeovnen på ca. 60 °C. Det ser ut til å funke ganske bra. Temperaturen er noenlunde stabil.
Men skyllinga er kanskje akilleshelen her. Etter ca. 1 time løfter eg posen over i en pastasil fra Ikea, og setter denne på toppen av gjærkaret. Slår over 75 °C vann, og lar det renne gjennom mesken. Men vannet renner ganske fort gjennom, så eg er litt usikker på om eg får ut nok av skyllinga. Er det noken som har tips til andre måter å gjøre det på?