Pasteurisering av ferskpresset eplejuice

Hiver meg rundt med årets sider på mandag men så begynte jeg å tenke. Kanskje jeg skulle prøvd cambden i stedet for å pasteurisere med varmebehandling på kjele(rundt 80 grader). Er noen som har erfaring med bruk av cambden i ferskpresset eplejuice før tilsetting av gjær? Hvor lenge må isf. juicen stå før det er trygt å introdusere gjær? Ser noen sier 24-48 timer.

Tenkte å lagre på flaske med karboneringsdrops i kjeller over flere år.
Er det trygt å kun bruke cambden som pasteurisering for ting som skal lagres over flere år?
 
Er noen som har erfaring med bruk av cambden i ferskpresset eplejuice før tilsetting av gjær?
Det ville jeg ikke gjort. Regner med den gjæren du tilsetter etterpå dør raskt pga. campden.

Jeg bruker campden i sider til å stoppe gjæringen når jeg synes sideren har fått passelig sødme. Men da må man tvangskarbonere (e.g. fat).
 
Tilbake
Topp