gustavf
Administrator
Noen som kan kaste lys over hvorfor de ønsker å pitche gjæren så kaldt?
Noen av hveteølgjærene gir rett esterpreg på overraskende lav temperatur, selv om 12 grader er kaldere enn jeg har sett andre steder.
Noen som kan kaste lys over hvorfor de ønsker å pitche gjæren så kaldt?
Dette høres bra ut du har vel ikke tilfeldigvis denne oppskriften på norsk me kg, mesketider etc..?Har prøvd oppskriften fra Northernbrewer forumet 2 ganger nå. Ølet blir særdeles godt og svært likt Paulaner. Har testet side om side, og det virker som at det er karboneringsnivået som varierer, bare
Synes generelt Weissbiers smaker best med WLP380, men det er min subjektive mening.
Flott! Takker denne skal prøvesNavn på brygget: Paulaner (Kopi)
Øltype: Weissbier
OG: 1.050
FG: 1.011
Farve (beregnet): 13,5 EBC
Beregnet bitter: 13,3 IBU
Vørtermengde: 23 l
Sluttvolum: 20 l
(beregnet utifra ca. 73% effektivitet, som jeg har på mitt oppsett)
Vannjustering
Tilsett 2 gram Kalsiumsulfat (CaSO4) pr. 10 Liter vann.
Malt & sukker
2800 gram Weyermann Hvetemalt
1700 gram Weyermann pilsnermalt
360 gram Weyermann munich malt I (lys sort)
110 gram Weyermann Caramunich II
23 gram Weyermann Carafa III
Meskeskjema
20 min 44 ºC
40 min 66 ºC
10 min 74 ºC
Humle
25 gram Hallertauer (enten hersbucker eller mittelfrüh funker bra) 3,5 % Alfa, Pellets, Koketid 60 minutter
15 gram Hallertauer (enten hersbucker eller mittelfrüh funker bra) 3,5 % Alfa, Pellets, Koketid 15 minutter
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP380. En pakke i en starter som er justert etter det Mr. Malty mener er korrekt.
Har du ikke tilang på starter anbefales det å bruke 2 pakker blodfersk gjær.
Gjæringstemperatur og -tid
Kjøl ned vørter til 12-13 grader før gjær tilsettes. La vørteren få øke naturlig i temperatur til ca. 17-18 grader. Gjær på denne temperaturen i 3 dager. Da bør primærgjæringen være over, siden denne gjæren gjærer ganske heftig. La den stå i 10-14 dager på gjæringskaret før flasking eller karbonering på fat.
Kan greit drikkes etter 2 ukers modning.
Øvrig informasjon
Ikke tilsett Protafloc/Irish Moss eller liknende.
Karboner til 3,6 volumer CO2. (Personlig synes jeg det passer bedre med LITT mindre)
Hvor mye skyllevann benytter du på denne oppskriften?Navn på brygget: Paulaner (Kopi)
Øltype: Weissbier
OG: 1.050
FG: 1.011
Farve (beregnet): 13,5 EBC
Beregnet bitter: 13,3 IBU
Vørtermengde: 23 l
Sluttvolum: 20 l
(beregnet utifra ca. 73% effektivitet, som jeg har på mitt oppsett)
Vannjustering
Tilsett 2 gram Kalsiumsulfat (CaSO4) pr. 10 Liter vann.
Malt & sukker
2800 gram Weyermann Hvetemalt
1700 gram Weyermann pilsnermalt
360 gram Weyermann munich malt I (lys sort)
110 gram Weyermann Caramunich II
23 gram Weyermann Carafa III
Meskeskjema
20 min 44 ºC
40 min 66 ºC
10 min 74 ºC
Humle
25 gram Hallertauer (enten hersbucker eller mittelfrüh funker bra) 3,5 % Alfa, Pellets, Koketid 60 minutter
15 gram Hallertauer (enten hersbucker eller mittelfrüh funker bra) 3,5 % Alfa, Pellets, Koketid 15 minutter
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP380. En pakke i en starter som er justert etter det Mr. Malty mener er korrekt.
Har du ikke tilang på starter anbefales det å bruke 2 pakker blodfersk gjær.
Gjæringstemperatur og -tid
Kjøl ned vørter til 12-13 grader før gjær tilsettes. La vørteren få øke naturlig i temperatur til ca. 17-18 grader. Gjær på denne temperaturen i 3 dager. Da bør primærgjæringen være over, siden denne gjæren gjærer ganske heftig. La den stå i 10-14 dager på gjæringskaret før flasking eller karbonering på fat.
Kan greit drikkes etter 2 ukers modning.
Øvrig informasjon
Ikke tilsett Protafloc/Irish Moss eller liknende.
Karboner til 3,6 volumer CO2. (Personlig synes jeg det passer bedre med LITT mindre)
Ok, takk for info.Jeg bruker så mye skyllevann som jeg trenger for å nå riktig volum før kok.
Er koketiden riktig på den?Navn på brygget: Paulaner (Kopi)
Øltype: Weissbier
OG: 1.050
FG: 1.011
Farve (beregnet): 13,5 EBC
Beregnet bitter: 13,3 IBU
Vørtermengde: 23 l
Sluttvolum: 20 l
(beregnet utifra ca. 73% effektivitet, som jeg har på mitt oppsett)
Vannjustering
Tilsett 2 gram Kalsiumsulfat (CaSO4) pr. 10 Liter vann.
Malt & sukker
2800 gram Weyermann Hvetemalt
1700 gram Weyermann pilsnermalt
360 gram Weyermann munich malt I (lys sort)
110 gram Weyermann Caramunich II
23 gram Weyermann Carafa III
Meskeskjema
20 min 44 ºC
40 min 66 ºC
10 min 74 ºC
Humle
25 gram Hallertauer (enten hersbucker eller mittelfrüh funker bra) 3,5 % Alfa, Pellets, Koketid 60 minutter
15 gram Hallertauer (enten hersbucker eller mittelfrüh funker bra) 3,5 % Alfa, Pellets, Koketid 15 minutter
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP380. En pakke i en starter som er justert etter det Mr. Malty mener er korrekt.
Har du ikke tilang på starter anbefales det å bruke 2 pakker blodfersk gjær.
Gjæringstemperatur og -tid
Kjøl ned vørter til 12-13 grader før gjær tilsettes. La vørteren få øke naturlig i temperatur til ca. 17-18 grader. Gjær på denne temperaturen i 3 dager. Da bør primærgjæringen være over, siden denne gjæren gjærer ganske heftig. La den stå i 10-14 dager på gjæringskaret før flasking eller karbonering på fat.
Kan greit drikkes etter 2 ukers modning.
Øvrig informasjon
Ikke tilsett Protafloc/Irish Moss eller liknende.
Karboner til 3,6 volumer CO2. (Personlig synes jeg det passer bedre med LITT mindre)