1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Paulaner Hefe-Weissbier oppskrift?

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av TommyK, 20 Des 2012.

  1. Hallstein

    Hallstein
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Levanger
    Jeg bruker alltid å cold-crashe starteren etter at den har gjæret fra seg på magnetrøreren, slik at jeg kan dekantere "ølet". Starteren tok jeg ut fra kjøleskapet kanskje 20-30 minutter før jeg pitchet den i kald vørter. Regner med den var ca. like varm som vørteren.
     
  2. Sailorboy

    Sailorboy
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bømlo
    Regnet med det var slik du gjorde det, men ville bare sjekke. Takk for info.
     
  3. Fanteri

    Fanteri
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Til dere som har brygget dette, kan noen gi en pekepinne på hvem butikk dere handler råvarer fra?
    Klare ikke helt å finne frem til en butikk har alt som trengs, eller fordelt på 2 for den saks skyld.
    Har bare brygget ferdigsett så langt, så ikke så mye som ett eneste korn å hente fra eget lager:)
    Er det bare å krumme ryggen og hente fra alle til jeg har komplett liste, eller trikses det litt med substitutions?
     
  4. Hallstein

    Hallstein
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Levanger
    Hvetemalt og pilsnermalt skal ikke være noe problem å få tak i. Weyermann/Best Malz funker fint. Har med hell tidligere handlet hos bakke brygg. De har både weyermann pils, munich, caramunich og carafa. Er ikke helt sikker på om det var Weyermann hvetemalt dog. Petit Agentur har vel også, ville jeg tro.

    Så lenge du bruker riktig maltsort, er kanskje ikke leverandør styggviktig.
     
    Fanteri liker dette.
  5. Fanteri

    Fanteri
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Da ble ting litt enklere, trodde alt annet enn Weyermann var fy-fy.
    Takker!
     
  6. Hallstein

    Hallstein
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Levanger
    Det STÅR at man må source tyske ingredienser... Nå har det seg sånn at min primærkilde for alle maltsortene i oppskriften bortsett fra hvetemaltet er weyermann, så jeg kan ærlig talt ikke uttale meg på om ølet blir veldig annerledes eller ikke. Mest sannsynlig ikke, vil jeg tro.
     
  7. Moskus

    Moskus
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Nå har jeg prøv denne oppskriften og fikk den på flaske igår. Fargen ble litt mørkere enn orginalen, men ølet smakte godt! Ble litt overrasket over utgjæringen på denne (wlp380) - havnet på 69%. Gjæret på 16-18grader. Laveste jeg har opplevd på mine brygg sålangt. Noen som har lignende erfaringer?
     
  8. Hallstein

    Hallstein
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Levanger
    Hva var OG og FG ?
     
  9. Moskus

    Moskus
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    OG 1052 og FG 1016
     
  10. Hallstein

    Hallstein
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Levanger
    Ja, det var en litt høy FG. Hadde du nok gjær? Brukte du starter?
     
  11. Moskus

    Moskus
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Trodde jeg hadde nok gjær, lagde starter iht til MrMalty med to rør (1mnd & 5mnd gammelt). Pitchet på 13g og økte til 18g over 2 døgn. Slet litt med å treffe på mesketemperaturen, det kan jo være medvirkende.

    Har vasket denne gjæren, så får se hvordan resultatet blir neste gang!
     
  12. Petter Gabrielsen

    Petter Gabrielsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei! Jeg er helt fersk, har satt mitt andre brygg nå. Og det var Paulaner kopi brygget. Lurte på hva slags temp dere anbefaler etter at brygget er flasket. Det står nå på 18 grader i et vinskap. Skal flaske om en uke. Første brygget mitt var en kölsch, den stod bare i romtemp etter at den var flasket.
     
  13. Hansern

    Hansern
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Karbonering (etter flasking) gjøres på ca romtemperatur uansett øltype. 18-22 grader. En uke eller to.
     
  14. Terje J

    Terje J
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tromsø
    Hansern; nå gav du dårlig råd til alle ferske og utålmodige ølbryggere som leser at 1 uke på 18 grader gir nok kullsyre i øllet :)
     
    #74 Terje J, 3 Jan 2016
    Sist redigert: 3 Jan 2016
    Hansern og Jo-Helge liker dette.
  15. Hallstein

    Hallstein
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Levanger
    Har aldri opplevd at øl blir skikkelig karbonert på så lite som ei uke jeg, nei!
    Det må iallefall 2 uker til, og kanskje 3-4 uker for at ølet skal få modnet seg skikkelig og ikke ha et tydelig uferdig preg.
     
  16. Petter Gabrielsen

    Petter Gabrielsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei igjen!
    Skal flaske i dag, hvor mye sukker burde jeg bruke 9 gram? 10 gram? bruker 1/2 liters flasker fra bryggeselv.
     
  17. Terje J

    Terje J
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tromsø
    9-10g pr liter blir bra. kok sukkeret opp i 3-5dl vann, anbefaler bruk av omstikkingskar med tappestang....
     
  18. knutg71

    knutg71
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    1400 SKI
    Hva menes med dette? 3,6 volumer CO2?
     
  19. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    For å nerde så betyr f.Eks 1l volum = 1 liter co2 løst i 1 liter øl ved 20 grader ved 1 atmosfæres trykk.

    Bare google beer priming chart så ser du det.
     
    knutg71 liker dette.
  20. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Noget Undergjæret og espux liker dette.

Del denne siden