Regnet med det var slik du gjorde det, men ville bare sjekke. Takk for info.Jeg bruker alltid å cold-crashe starteren etter at den har gjæret fra seg på magnetrøreren, slik at jeg kan dekantere "ølet". Starteren tok jeg ut fra kjøleskapet kanskje 20-30 minutter før jeg pitchet den i kald vørter. Regner med den var ca. like varm som vørteren.
Hansern; nå gav du dårlig råd til alle ferske og utålmodige ølbryggere som leser at 1 uke på 18 grader gir nok kullsyre i ølletKarbonering (etter flasking) gjøres på ca romtemperatur uansett øltype. 18-22 grader. En uke eller to.
Navn på brygget: Paulaner (Kopi)
Karboner til 3,6 volumer CO2. (Personlig synes jeg det passer bedre med LITT mindre)
For å nerde så betyr f.Eks 1l volum = 1 liter co2 løst i 1 liter øl ved 20 grader ved 1 atmosfæres trykk.Hva menes med dette? 3,6 volumer CO2?