Da jeg leste om det så ble jeg veldig fristet, før jeg faktisk prøvde å lage dette ølet. For min del så føler jeg ikke at jeg trenger maltase-trikset. Det hvor du tar tempen ned igjen for å til slutt ende opp med isoamyl acatat. Det får man egentlig nok av hvis man bruker "riktig" gjær, f.eks 3068.
Men 4vg synes jeg er vanskeligere, altså det som ender opp som nellik. Der er det fint med et steg rundt 40-45 først for å fremme 4vg, en ferrulic acid rest, som det heter, men jeg har enten fått for mye banan som skjuler nelliken et knepp for mye, eller rett og slett fått for lite nellik av 3068, eller mesken. 3068 er jo kjent for å gi enorme mengder banan (isoamyl acetat), har svingt den på 17-18 men fortsatt for lite nellik i forhold til banan.
Dekosjonen derimot ville jeg innprentet. Da mine har blitt litt tynne i kjeften.
Så maltase-trikset for meg, nei, Dekosjonen, ja.
Men 4vg synes jeg er vanskeligere, altså det som ender opp som nellik. Der er det fint med et steg rundt 40-45 først for å fremme 4vg, en ferrulic acid rest, som det heter, men jeg har enten fått for mye banan som skjuler nelliken et knepp for mye, eller rett og slett fått for lite nellik av 3068, eller mesken. 3068 er jo kjent for å gi enorme mengder banan (isoamyl acetat), har svingt den på 17-18 men fortsatt for lite nellik i forhold til banan.
Dekosjonen derimot ville jeg innprentet. Da mine har blitt litt tynne i kjeften.
Så maltase-trikset for meg, nei, Dekosjonen, ja.