Finn Berger
Moderator
Elektroden på ph-meteret har ikke godt av å bli brukt i varm væske, så det i seg sjøl er en god grunn til å holde seg til å snakke om ph ved romtemperatur. Vi bør ikke måle ph i den varme mesken.
@Knut A. Ausland Det er litt uklart for meg om den målingen du gjorde av det ferdige ølet, var av øl som du hadde slått all kullsyra ut av, eller ikke. Som @Terje J skriver, så påvirker det resulatet av målingen ganske mye.
Går ut fra at mange har sett denne, fra Weyermann, om betydningen av ph: http://www.weyermann.de/downloads/pdf/Weyermann_TKW_Mash-pH_2010.pdf
Det er en tabell der over mål for ph under mesking av en del øltyper, og de ligger langt under de verdiene vi snakker om her. Hva er forklaringen? (Jeg finner ikke ut om de snakker om målinger ved romtemp. eller ved mesketemp, heller.)
@Knut A. Ausland Det er litt uklart for meg om den målingen du gjorde av det ferdige ølet, var av øl som du hadde slått all kullsyra ut av, eller ikke. Som @Terje J skriver, så påvirker det resulatet av målingen ganske mye.
Går ut fra at mange har sett denne, fra Weyermann, om betydningen av ph: http://www.weyermann.de/downloads/pdf/Weyermann_TKW_Mash-pH_2010.pdf
Det er en tabell der over mål for ph under mesking av en del øltyper, og de ligger langt under de verdiene vi snakker om her. Hva er forklaringen? (Jeg finner ikke ut om de snakker om målinger ved romtemp. eller ved mesketemp, heller.)