Hei.
Jeg har akkurat begynt å lese meg opp på vann innen brygging, og prøvd meg litt frem med EZ vannkalkulator.
Jeg bruker 7 Fjell Tippetue Petit Saison som eksempel. Her er parametrene jeg bruker:
2,00 kg Maris Otter Pale malt
1,20 kg Pilsner
0,60 kg Munich malt 1
0,30 kg Cara Crystal 120
0,15 kg Flaket havre
10,6 liter vann til mesking, 20,3 liter vann til skylling.
Vannet mitt er som følger:
Kalsium: 16
Magnesium: 0
Natrium: 4
Klorid: 6,5
Sulfat: 3
Bikarbonat: 43
Med dette ender pH på 5,6, noe over hvor jeg vil ha den. Men hvordan får jeg pH ned? Jeg må legge til voldsomme mengder tilsetninger for at pH skal bli tilstrekkelig påvirket (i følge EZ kalkulatoren). Noen innspill?
Jeg har akkurat begynt å lese meg opp på vann innen brygging, og prøvd meg litt frem med EZ vannkalkulator.
Jeg bruker 7 Fjell Tippetue Petit Saison som eksempel. Her er parametrene jeg bruker:
2,00 kg Maris Otter Pale malt
1,20 kg Pilsner
0,60 kg Munich malt 1
0,30 kg Cara Crystal 120
0,15 kg Flaket havre
10,6 liter vann til mesking, 20,3 liter vann til skylling.
Vannet mitt er som følger:
Kalsium: 16
Magnesium: 0
Natrium: 4
Klorid: 6,5
Sulfat: 3
Bikarbonat: 43
Med dette ender pH på 5,6, noe over hvor jeg vil ha den. Men hvordan får jeg pH ned? Jeg må legge til voldsomme mengder tilsetninger for at pH skal bli tilstrekkelig påvirket (i følge EZ kalkulatoren). Noen innspill?