Om du bruker Brewer's Choice-gjærnæringen fra Wyeast er du nok på trygg grunn når det gjelder næring. Den inneholder det meste gjæren trenger (også zink). Ang kalsium, pH i mesken og smaksjustering av ølet, kan du ta en titt på artikkelen Bjarte H linket til.
Kalk(kalsiumkarbonat (CaCO3) er en ev. måte å justere vannet på, men ikke den eneste måten man tilsetter kalsium på. Kalsiumsulfat (CaSO4) og kalsiumklorid (CaCO2) er også aktuelle tilsetninger, alt etter hva slags øl du skal lage. Kalsium trekker i utgangspunktet pH i mesken ned, mens kalk, pga. karbonatinnholdet trekker pH-en opp. Dette er forklart i artikkelen.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.