Har fulgt pils- og kølschoppskrifter og byttet ut gjæren med Nottingham.
Brukt generøst med gjær (overpitche) og gjæret på 16 grader.
Blir fin ren smak det syns jeg, og har også fått gode tilbakemeldinger på det.
Gjort det f.eks med pilsoppskriften til Gahr som basis:
http://forum.norbrygg.no/index.php/topic,12382.msg118360.html#msg118360
Har eksperimentert litt ut fra andre oppskrifter også, denne ble godt likt:
Volume: 24 liters
OG: 1044
BG: 1044
FG: 1004
Alcohol: 5.2 % by vol.
Colour: 8 EBC (Pale yellow)
Bitterness: 35 IBU
BU/GU: 0.79
Mesk 60 minutter på 65 c
Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 87 %
Vienna 7 EBC 7 %
Wheat Malt 3 EBC 7 %
Hops
Magnum 14% alpha 20 g 60 minutes
Saaz 2.8% alpha 60 g 10 minutes
Yeast: Danstar Nottingham
Fermented at 16 degrees C for 14 days.
Lagered at 4 degrees C for 14 days.
Comments:
2 poser Nottingam rehydrert.
Dette var vel basert på en eller annen Kølsch-oppskrift.