Hei!
En ting jeg ikke har brydd meg så mye om så lang i bryggekarrieren min, er hvilken temperatur jeg pitcher gjæren på. Både med min gamle spiralkjøler og nå med motstrømskjøler, har jeg pleid å lande på 20-33 grader når jeg har tilsatt gjæren. Stort sett fått helt fin utgjæring med dette.
Men forstår jo nå at dette å pitche på rett temperatur kan være ganske viktig. Hvordan gjør folk det rent praktisk?
Som sagt så lander motstrømskjøleren på 20-23 grader, skal jeg da sette karet i kjøleskapet med temp kontroll fremt til ønsket temperatur? Eller isbad? Andre tips?
Eller har det egentlig så mye å si?
En ting jeg ikke har brydd meg så mye om så lang i bryggekarrieren min, er hvilken temperatur jeg pitcher gjæren på. Både med min gamle spiralkjøler og nå med motstrømskjøler, har jeg pleid å lande på 20-33 grader når jeg har tilsatt gjæren. Stort sett fått helt fin utgjæring med dette.
Men forstår jo nå at dette å pitche på rett temperatur kan være ganske viktig. Hvordan gjør folk det rent praktisk?
Som sagt så lander motstrømskjøleren på 20-23 grader, skal jeg da sette karet i kjøleskapet med temp kontroll fremt til ønsket temperatur? Eller isbad? Andre tips?
Eller har det egentlig så mye å si?