Hei folkens
I min serie av planer for ølutstyr jeg vil bygge og ha innspill på, kommer her "The Moving Kegerator", en fryser på hjul med tappekraner og Corneliusfat.
Jeg har (faktisk helt av meg selv) tenkt ut en idé som nesten er helt identisk med beskrivelsen på denne siden: http://www.wortomatic.com/articles/Custom-Draft-Tower-and-Kegerator. Tanken er å bruke en vanlig fryseboks med temperaturkontroller og bygge på et tappetårn oppå av PVC-rør med flere kraner på. Jeg vil bruke en fryser som er bredere enn den i beskrivelsen, og ser for meg fire vanlige kraner og en stoutkran i midten. Ser for meg, uten at jeg har målt, at en slik fryser kan få plass til 6-8 Corneliusfat i tillegg til CO2-tank nedi, men dette må selvsagt måles og regnes på litt mer.
Vedlagt ligger en liste over utstyret jeg kan se for meg å bruke, og som jeg gjerne vil ha innspill på. I tillegg har jeg følgende spørsmål som jeg gjerne vil ha innspill på:
- Hvor er det best å få tak i en velfungerende CO2-tank? Skulle gjerne hatt noe enda større enn en 5kg tank for å drive fem kraner, men det er kanskje ikke mulig?
- Hvor mange forskjellige trykk trenger jeg? Nå har jeg lagt opp til to forskjellige trykk (en regulator med to utganger) og opptill tre øl på hvert av trykknivåene. Ser for meg et høyt trykk (2.5 - 3 vol, f.eks) til pils, APA, wit og weiss) og et lavere trykk (1,5 - 2 vol til f.eks pale ale, bitter, mild, og andre engelske øltyper. Holder dette, eller burde jeg investere i tre forskjellige trykknivåer?
- Jeg er redd for at en fryser fort kan konke av å være tilkoblet en UT-200 som skrur den av og på. Det er jo litt kjedelig etter å ha lagt mye arbeid ned i den, selv om mange av delene i kegeratoren da med enkelhet kan videreføres til en ny kegerator. Noen som har erfaringer med dette? Går det kanskje an å skru ned effekten på kjøleelementet slik at det virker mer som et kjøleskap, og dermed slipper å skrus av å på så ofte?
- Andre innspill til delene eller ideen for bygginga?
All hjelp mottas som vanlig med takk.
I min serie av planer for ølutstyr jeg vil bygge og ha innspill på, kommer her "The Moving Kegerator", en fryser på hjul med tappekraner og Corneliusfat.
Jeg har (faktisk helt av meg selv) tenkt ut en idé som nesten er helt identisk med beskrivelsen på denne siden: http://www.wortomatic.com/articles/Custom-Draft-Tower-and-Kegerator. Tanken er å bruke en vanlig fryseboks med temperaturkontroller og bygge på et tappetårn oppå av PVC-rør med flere kraner på. Jeg vil bruke en fryser som er bredere enn den i beskrivelsen, og ser for meg fire vanlige kraner og en stoutkran i midten. Ser for meg, uten at jeg har målt, at en slik fryser kan få plass til 6-8 Corneliusfat i tillegg til CO2-tank nedi, men dette må selvsagt måles og regnes på litt mer.
Vedlagt ligger en liste over utstyret jeg kan se for meg å bruke, og som jeg gjerne vil ha innspill på. I tillegg har jeg følgende spørsmål som jeg gjerne vil ha innspill på:
- Hvor er det best å få tak i en velfungerende CO2-tank? Skulle gjerne hatt noe enda større enn en 5kg tank for å drive fem kraner, men det er kanskje ikke mulig?
- Hvor mange forskjellige trykk trenger jeg? Nå har jeg lagt opp til to forskjellige trykk (en regulator med to utganger) og opptill tre øl på hvert av trykknivåene. Ser for meg et høyt trykk (2.5 - 3 vol, f.eks) til pils, APA, wit og weiss) og et lavere trykk (1,5 - 2 vol til f.eks pale ale, bitter, mild, og andre engelske øltyper. Holder dette, eller burde jeg investere i tre forskjellige trykknivåer?
- Jeg er redd for at en fryser fort kan konke av å være tilkoblet en UT-200 som skrur den av og på. Det er jo litt kjedelig etter å ha lagt mye arbeid ned i den, selv om mange av delene i kegeratoren da med enkelhet kan videreføres til en ny kegerator. Noen som har erfaringer med dette? Går det kanskje an å skru ned effekten på kjøleelementet slik at det virker mer som et kjøleskap, og dermed slipper å skrus av å på så ofte?
- Andre innspill til delene eller ideen for bygginga?
All hjelp mottas som vanlig med takk.