Hei,
Jeg har kjøpt en liten platevarmeveksler for nedkjøling av vørter. Planen er å la vørter på 100 grader renne gjennom kjøleren i den mengde som gir riktig temperatur ut i gjæringskaret. Til nå har jeg kjølt med koil i kokekaret. Ved bruk av koil ser jeg at proteiner "flaker" seg og faller til bunn etter hvert som vørteren kjøler. Hva vil skje når jeg sender den gjennom varmeveksleren - Vil all protein følge vørteren?
Hva er i så fall konsekvensen?
Takker for alle inspill :yes:
Jeg har kjøpt en liten platevarmeveksler for nedkjøling av vørter. Planen er å la vørter på 100 grader renne gjennom kjøleren i den mengde som gir riktig temperatur ut i gjæringskaret. Til nå har jeg kjølt med koil i kokekaret. Ved bruk av koil ser jeg at proteiner "flaker" seg og faller til bunn etter hvert som vørteren kjøler. Hva vil skje når jeg sender den gjennom varmeveksleren - Vil all protein følge vørteren?
Hva er i så fall konsekvensen?
Takker for alle inspill :yes: