Jeg har planer om å brygge en porter denne uken, nærmere bestemt en Black Cat Spiced Porter fra bryggselv. https://www.bryggselv.no/allgrain/1...d-porter-julekrydret-porter-allgrain-25-liter
Forventet resultat:
OG: ~1.062
FG: ~1.012
~30 IBU
ABV: ~6,5%
8 EBC
Effektivitet: 75%
Malt:
4,75 kg Crisp Finest Maris Otter, 5,5 EBC
650g Best Munich Malt, 15 EBC
450g Crisp Black Malt, 1300 EBC
300g Crisp Crystal 150, 150 EBC
300g Crisp Chocolate Malt, 1000 EBC
Totalt: 6,45 kg
Humle:
Humletilsetning 1: 25g Hallertau Mittelfrüh, 60 min.
Humletilsetning 2: 25g Centennial, 15 min.
Humletilsetning 3: 12g Hallertau Mittelfruh, 2 min.
Gjæring:
18-20°C i 14 dager
Jeg gjærer i en fermentasaurus plassert i et gjæringsskap der jeg har mulighet til å fjernstyre temperaturen.
Spørsmålet er om det vil gi noen dårlige smaker ved å la denne stå i gjæringskaret i opptil fem uker grunnet litt uklare reiseplaner. Og dersom jeg kan la den stå såpass lenge, burde jeg etter f.eks etter tre uker(da jeg ikke får målt SG) senke temperaturen eller bare la den stå på 20 °C til frem til CC noen dager før tapping.
Forventet resultat:
OG: ~1.062
FG: ~1.012
~30 IBU
ABV: ~6,5%
8 EBC
Effektivitet: 75%
Malt:
4,75 kg Crisp Finest Maris Otter, 5,5 EBC
650g Best Munich Malt, 15 EBC
450g Crisp Black Malt, 1300 EBC
300g Crisp Crystal 150, 150 EBC
300g Crisp Chocolate Malt, 1000 EBC
Totalt: 6,45 kg
Humle:
Humletilsetning 1: 25g Hallertau Mittelfrüh, 60 min.
Humletilsetning 2: 25g Centennial, 15 min.
Humletilsetning 3: 12g Hallertau Mittelfruh, 2 min.
Gjæring:
18-20°C i 14 dager
Jeg gjærer i en fermentasaurus plassert i et gjæringsskap der jeg har mulighet til å fjernstyre temperaturen.
Spørsmålet er om det vil gi noen dårlige smaker ved å la denne stå i gjæringskaret i opptil fem uker grunnet litt uklare reiseplaner. Og dersom jeg kan la den stå såpass lenge, burde jeg etter f.eks etter tre uker(da jeg ikke får målt SG) senke temperaturen eller bare la den stå på 20 °C til frem til CC noen dager før tapping.